Foto: F64

Liepājas metālapstrādes uzņēmums "Liepājas metalurgs" (LM) ir pilnā apmērā norēķinājies ar Latvijas energoapgādes kompāniju "Latvenergo" par decembra elektroenerģijas rēķinu, ieskaitot obligātā iepirkuma komponentes (OIK) maksājumu, pastāstīja LM sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Simona Laiveniece.

"Rēķinu par pagājušā gada decembri esam nomaksājuši pilnībā, ieskaitot OIK maksājumu. Patlaban parādsaistību ar "Latvenergo" LM nav," sacīja Laiveniece.

Viņa gan atzina, ka pašlaik nav skaidrs, kas notiks ar tālākajiem maksājumiem. "Plašākas informācijas man nav. Droši vien, kad tuvāk nāks maksājuma termiņš, tiks nolemts, kā darīt," paskaidroja LM sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja.

Jau ziņots, ka LM valdes priekšsēdētājs Valērijs Terentjevs iepriekš Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē uzsvēra, ka gaidāmā elektrības sadārdzināšanās no OIK uzņēmumam ir izdzīvošanas jautājums, tādēļ nolemts "Latvenergo" vairs nemaksāt OIK maksājumus.

LM arī izplatīja paziņojumu, ka gaida valdības ātru un precīzu rīcību, kas dotu iespēju saglabāt modernizācijas gaitā būtiski paaugstināto uzņēmuma konkurētspēju.

"Liepājas metalurga" akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā. LM koncernā ir stividors "Liepājas osta LM", "Sporta klubs "Liepājas metalurgs"", "Ledus halle "Liepājas metalurgs"" un būvmateriālu ražotājs "Rūķis LM". Pērn "Liepājas metalurga" apgrozījums sasniedza apmēram 300 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!