Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien Liepājas ostā izvesta tās vēsturē lielākā krava – graudaugi 48 550 tonnu apjomā, sasniedzot kuģa iegrimi 10,6 metri, portālu ”Delfi” informēja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

”Panamax” klases kuģis ”Thor” milzu kravu izvedis no ostas 51. piestātnes, kur graudus bija iekrāvis ”Liepaja Bulk terminal”. Tā bijusi lielākā krava, kas līdz šim izvesta no Liepājas ostas, norāda LSEZ pārstāve.

Tanī pat dienā vietu pie 51. piestātnes ieņēma ”Hamburg Max”, kas arī ir ”Panamax” klases kuģis ar kopējo garumu 225 metri. Plānots, ka arī uz šī kuģa aptuveni desmit dienā laikā, ja ļaus laika apstākļi, tiks uzkrauts līdzīgs apjoms - 48 500 tonnas graudu.

Lai ieplānotās ”Panamax” klases kuģu izvešanas un ievešanas noritētu bez starpgadījumiem, darbi rūpīgi saplānoti. Bija pieaicināts vēl viens jaudīgs velkonis no Klaipēdas ostas un ierasto trīs loču vietā strādāja pieci.

”Delfi” jau vēstīja par Liepājas ostā īstenoto un Eiropas Savienības līdzfinansēto ostas padziļināšanas projektu – tā realizēšanas laikā ostu paredzēts padziļināt par aptuveni pāris metriem. Ostas akvatoriju plānots padziļināt līdz 12 metriem, bet kuģu ceļu jeb kanālu līdz ostai– līdz 12,5 metriem, kas ļaus ostai piesaistīt lielākus kuģus un tādejādi audzēt kravu apgrozījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!