Foto: DELFI
Pagājušajā Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas valdes sēdē sprieda, kā atbalstīt uzņēmumus, kas vēlas paplašināt savu saimniecību - tādu vēlmi pauduši SIA "Meta-Plast", SIA "BioMerkūrs" un "Scan-Plast Latvia" vadītāji, vēsta "Kurzemes Vārds".

Liepājas SEZ pārvaldnieks Guntars Krieviņš pastāstīja, ka ostas padziļināšana un ar to saistītās aizvien lielākās iespējas mudina uzņēmējus domāt par attīstību. Labs piemērs tam ir SIA "BioMerkūrs", kas sadarbībā ar SEZ uzņēmumu "Baltic Transshipment Center" brīvajā laukumā pie Karostas kanāla, Turaidas ielā 26/28, blakus ostas 5. piestātnei plāno uzcelt beramkravu un ģenerālkravu termināli, kurā atradīsies biokurināmā ražotne un noliktava. Apgūstot pašlaik neizmantoto un pielūžņoto teritoriju, ir paredzēts izveidot arī pārkraušanas laukumu un dzelzceļa atzaru. Projekts jau ir iesniegts Būvvaldē.

Ar reālu darbošanos savus centienus apliecina arī firma "Scan-Plast Latvia". Tā jau agrāk ar SEZ noslēgusi nomas tiesību rezervēšanas līgumu par zemes gabalu Brīvības ielā 187. Uzņēmums par saviem līdzekļiem teritoriju atbrīvojis no būvgružiem, kā arī pusotra metra dziļumā attīrījis zemes virskārtu. Noslēdzot nomas līgumu, SEZ valde ņēmusi vērā firmas veikumu un prāvos ieguldījumus. Tāpēc tai uz 10 gadiem noteikta 100 latu liela nomas maksa gadā, bet no 2021. gada decembra vidus tā būs viens procents no zemes kadastrālās vērtības. Uz perfekti sakārtotā zemes gabala uzņēmums plānojis uzcelt noliktavu, kas būs daļa no ražošanas kompleksa.

Pārvaldnieks piebilda, ka ražošanu jūtami paplašinājis arī ar Dānijas kapitālu strādājošais uzņēmums SIA "Meta-Plast". Tuvāko divu gadu laikā šī firma, lai izlaistu detaļas vēja ģeneratoru būvei, ir iecerējusi modernās tehnoloģijās investēt gandrīz pusmiljonu latu lielus līdzekļus, kā arī gatavojas palielināt darba vietu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!