Foto: Publicitātes foto

Ņemot vērā to, ka pērn krities Liepājas ostas kravu apgrozījums, Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) un valdes locekļi vairs nesaņems ikmēneša speciālās piemaksas pie mēnešalgas.

Liepājas SEZ valde lēmusi, ka laika perioda no šā gada 1.aprīļa līdz 2015.gada 31.martam Liepājas SEZ valdes priekšsēdētājam un valdes locekļiem ikmēneša speciālā piemaksa pie mēnešalgas netiks noteikta. Kā aģentūrai LETA skaidroja Liepājas SEZ pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe, šis ir formāls SEZ valdes lēmums, jo speciālo piemaksu noteikšanu regulē 2010.gada 10.augustā pieņemtie Ministru kabineta "Noteikumi par ostas valdes locekļu mēnešalgu un speciālo piemaksu".

Minēto noteikumu 7.punkts nosaka, ka lielās un vidējās ostas valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis saņem ikmēneša speciālo piemaksu pie mēnešalgas, ja ostas kravu apgrozījums iepriekšējā kalendāra gadā pārsniedz ostas kravu apgrozījumu, kāds bijis gadu iepriekš.

Kravu apgrozījums Liepājas ostā 2013.gadā bija 4,84 miljoni tonnu, kas ir par 34,9% mazāk nekā 2012.gadā. Tā kā gadu iepriekš Liepājas ostā bija kravu apgrozījuma pieaugums, pērn šādas speciālās piemaksas tika noteiktas. Speciālās piemaksas apmērs nedrīkst pārsniegt 25% no mēnešalgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!