Foto: LETA
Lai gan spēcīgas lietavas pēdējā diennaktī lielus postījumus pašvaldību infrastruktūrai Sēlijā nav nodarījušas, applūduši labības lauki, bet vietām uz ceļiem radušies izskalojumi.

Ilūkstes novadā uz ceļiem radušies izskalojumi, taču ceļi ir izbraucami, pastāstīja novada domes priekšsēdētāja vietnieks Maigurs Krievāns (LZS). Pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka kāda mājsaimniecība būtu atšķirta no ārpasaules.

"Atkal cietuši lauksaimnieki. Sēkla sagatavota, bet neko iesēt nevar," klāstīja Krievāns. Vakar kādā saimniecībā aizkavējusies govju izslaukšana, jo govis ganījās kalniņā un, applūstot zemākajām vietām, palikušas izolētas, taču, ūdenim atkāpjoties, govis veiksmīgi novestas lejā un izslauktas.

Gan Ilūkstes, gan Aknīstes novados lijis visu nakti, bet šorīt lietus ir mitējies. Arī Aknīstes novadā lielākie zaudētāji pašlaik ir zemnieki, atzina novada domes vadītāja Vija Dzene ("Vienotam novadam").

"Laukos iebraukt nevar, viss ir slapjš. Labība stāv, siens stāv," klāstīja Dzene, skaidrojot, ka pašvaldības infrastruktūra lietavās gan nav cietusi.

Līdzīga situācija ir arī Salas novadā, kur applūduši lauki. Vietējās pašvaldības izpilddirektors Arnis Baumeisters atzina, ka, apsekojot novada teritoriju, ceļu bojājumi konstatēti netika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!