Foto: Publicitātes foto/AS "Longo Group"

AS "Longo Group" atklājusi lietoto automašīnu pārdošanas salonu tirdzniecības centrā Lietuvā un apsver iespēju šādu praksi ieviest arī Latvijā un Igaunijā.

Plānots, ka tirdzniecības centrā "Ryo" Panevēžā, Lietuvā, "Longo Group" autosalons darbosies pastāvīgi un ļaus apmeklētājiem detalizētāk iepazīties ar pieejamajiem auto no visām trim Baltijas valstīm.

"Longo Group" valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps skaidro izvēli par labu šādam neparastam tirdzniecības konceptam: "Automašīnu pircējs varēs izvēlēties gan tirdzniecības centra apmeklējuma laikā klātienē, gan sazinoties telefoniski, kā arī uzņēmuma mājaslapā. Panevēžas un tuvākās apkārtnes iedzīvotājiem būs iespējams noorganizēt testa braucienu pie pilsētas lielākā tirdzniecības centra, izvairoties no gariem braucieniem uz citām pilsētām. Vērtēsim klientu apmierinātību ar šādu servisu, un pieļaujam, ka arī Latvijā un Igaunijā varētu tapt līdzīga koncepta tirdzniecības vietas."


Lai gan "Longo Group" ir Latvijas kapitāla uzņēmums ar galveno biroju Rīgā, pirmais pastāvīgais autosalons tirdzniecības centrā Lietuvā tika izveidots tāpēc, ka Panevēžā atrodas arī uzņēmuma filiāles servisa centrs, kur veic apkopi visiem auto, kas tiek ievesti Baltijas tirgum no Nīderlandes, Beļģijas un Vācijas uzņēmuma pārstāvniecībām. Tādējādi var tikt nodrošināta ļoti ātra un plaša automašīnu pieejamība un to loģistika.

Klienta izraudzītais un rezervētais auto 24 līdz 72 stundu laikā no pasūtījuma brīža tiks nogādāts Panevēžā bez maksas, lai varētu notikt testa brauciens. Klienti varēs testa braucienam izvēlēties auto no visām Baltijas valstīs pieejamajām "Longo Group" mašīnām.

Biznesa dati:


AS "Longo Group"

Reģistrācijas datums: 30.10.2017.

Juridiskā adrese: Rīga, Mūkusalas iela 72A

Apgrozījums (2020. gadā): 963 149 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2020. gadā): -65 072 eiro

Patiesais labuma guvējs: Aigars Kesenfelds


Avots: "Lursoft"

Šobrīd "Longo Group" piedāvājumā Baltijā ir vairāk nekā 800 automašīnas, bet tuvākās nākotnes plāni ir šo skaitu dubultot un nodrošināt gandrīz 1600 auto pieejamību. Uzņēmuma dati liecina, ka aptuveni 27% no lietotajiem auto, ko iegādājas pircēji Latvijā, sākotnēji atrodas "Longo Group" kaimiņvalstu tirdzniecības vietās.

AS "Longo Group" filiāles, kurās notiek automašīnu tirdzniecība, ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Savukārt Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir filiāles, kas specializējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!