Foto: Pixabay
Lietoto apģērbu tirgotājs SIA "R.D.A." pagājušajā gadā strādāja ar 7,987 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 10,3% un bija 1,396 miljoni eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "R.D.A." veica lietotu apģērbu vairumtirdzniecību Latvijā, citās Eiropas Savienības valstīs un arī trešajās pasaules valstīs.

Vadības ziņojumā arī skaidrots, ka pagājušā gada finanšu rezultātus pozitīvi ietekmēja produkcijas kvalitāte, izdevumu samazināšanas politika un darbības efektivitātes uzlabošana. Tāpat pērn uzņēmums saņēma valsts atbalstu par 2021.gada Covid-19 ietekmi oktobrī un novembrī 391 606 eiro apmērā apgrozāmo līdzekļu naudas plūsmas nodrošināšanai.

Vienlaikus negatīvu ietekmi uz "R.D.A." darbību 2022.gadā atstāja klientu pirktspējas sezonalitāte, konkurences apstākļi, biežās izmaiņas regulējumā valstī, cenu kāpums dažādās tautsaimniecības nozarēs un akūts darbaspēka trūkums tirdzniecības sektorā, teikts vadības ziņojumā.

Šogad "R.D.A." plāno palielināt importēto lietoto preču daudzumu, apgūstot jaunus importa tirgus, kā arī palielināt piedāvāto preču klāstu. Savukārt nākamajos gados iecerēts palielināt arī eksporta apmērus un attīstīt jaunus eksporta produktus. "R.D.A." veiks investīcijas ražošanas telpu būvniecībā, paplašināšanā un rekonstrukcijā, kā arī teritorijas labiekārtošanā.

2021.gadā "R.D.A." strādāja ar 5,44 miljonu eiro apgrozījumu un 1,265 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2004.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2840 eiro. "R.D.A." vienādās daļās pieder Andai Dižkalpai un Raimondam Dižkalpam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!