Foto: Pixabay

Lietoto auto tirgotājs "Longo Group" 2021. gadā Baltijā sasniedzis 30,2 miljonu eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 103% vairāk nekā gadu iepriekš; Latvijā apgrozījums palielinājies par 88%.

Rezultāti ļauj cerēt turpmākajos gados sasniegt simt miljonu eiro gada apgrozījumu un noturēt līderpozīcijas Baltijas lietoto auto tirgū "Pieprasījums pēc privātā transporta pieaug un turpina pārsniegt piedāvājuma iespējas, kas savukārt uzņēmumiem liek piedāvāt kvalitatīvākus pakalpojumus un automašīnas, paplašinot arī auto klāstu. Vidējā Baltijā nopirktā mazlietotā un lietotā auto cena ir jau 10 līdz 15 tūkstoši eiro, kas turpina pieaugt. Turklāt tiešsaistes pārdošana turpinās būt neatņemama auto pārdošanas cikla sastāvdaļa, jo to pieprasa pircēji," komentē "Longo Group" valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps.

Visās trīs valstīs pērnā gada trešais un ceturtais ceturksnis bija visaktīvākie, 2021. gada vasarā pat sasniedzot rekordlielus pārdošanas rādītājus. Iedzīvotāju skaita ziņā lielākā valsts Lietuva ieņem līderpozīciju – "Longo Group" gada apgrozījums pērn tur vairāk nekā divas reizes pārsniedza Igaunijas rezultātus, sasniedzot 14,1 miljonu eiro atzīmi. Savukārt "Longo Latvia" apgrozījums 2021. gadā sasniedza 9,6 miljonus eiro.

Šobrīd "Longo Group" piedāvājumā ir vairāk nekā 800 automašīnas, bet tuvākās nākotnes plāni ir to skaitu dubultot. Uzņēmuma dati liecina, ka aptuveni 27% no lietotajiem auto, ko iegādājas pircēji Latvijā, sākotnēji atrodas "Longo Group" kaimiņvalstu tirdzniecības vietās.

2022. gada "Longo Group" attīstības plāni saistīti ar tiešsaistes pārdošanas pakalpojuma paplašināšanu un pilna servisa piedāvāšanu. Uzņēmums turpinās investēt IT sistēmās un infrastruktūrā. Uzņēmums tāpat turpinās veicināt savu atpazīstamību, izglītot sabiedrību.

2021. gada nogalē AS "Longo Group" realizēja savu pirmo obligāciju emisiju 3 miljonu eiro apmērā. Obligācijas nodrošinātas ar grupas meitas aktīviem, kam pamatā ir automašīnu krājumi, un tās plānots iekļaut "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North". Ar šo soli uzņēmums plāno iegūt lielāku atpazīstamību plašākā investoru lokā, kas var atvieglot arī turpmāko finansējumu piesaisti.

AS "Longo Group" reģistrēta 2017.gadā ar reģistrēto pamatkapitālu 12,97 miljonu eiro apjomā. Uzņēmuma filiāles, kurās noris automašīnu tirdzniecība, ir atvērtas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā. Savukārt Nīderlandē, Beļģijā un Vācijā uzņēmumam ir filiāles, kas specializējas tieši automašīnu iepirkumā, lai tās realizētu Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!