Foto: Pixabay

Lietuvas valsts energokoncerna "Ignitis grupe" meitasuzņēmums "Ignitis Renewables" pagājušajā nedēļā reģistrējis Latvijā SIA "Ignitis Renewables Latvia" ar divu miljonu eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Lietuvas "Ignitis Renewables" ir jaunizveidotās kompānijas vienīgā īpašniece. Savukārt kompānijas vienīgā valdes locekle ir Erika Ščiogoleva.

Atbilstoši kompānijas statūtiem "Ignitis Renewables Latvia" darbības veidi ir elektroenerģijas sadale, elektroenerģijas tirdzniecība, ēku būvniecība, būvniecības projektu izstrādāšana, elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecība, pārējā inženierbūvniecība, būvlaukuma sagatavošana, elektroinstalācijas ierīkošana, sava nekustama īpašuma pirkšana un pārdošana, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

"Ignitis Renewables Latvia" izpildinstitūcija ir valde, kura sastāv no viena locekļa, kuru ievēlē dalībnieku sapulce uz četriem gadiem.

Jaundibinātā kompānija "Ignitis Renewables Latvia" Komercreģistrā iegrāmatota trešdien, 16.februārī.

Jau vēstīts, ka šogad 25.janvārī "Ignitis grupe" valde nolēma dibinās Latvijā meitasuzņēmumu.

"Tiek lēsts, ka pēc tam, kad būs nodibināts jaunais uzņēmums, tiks radīts vienkāršāks, ātrāks un efektīvāks veids, kā darboties Latvijas atjaunojamās enerģijas tirgū, un tas nostiprinās grupas spēju attīstīt zaļās enerģijas ģenerēšanas portfeli," iepriekš paziņojumā biržai "Nasdaq Vilnius" skaidroja "Ignitis grupe" pārstāvji.

Pagājušā gada 13.augustā "Ignitis grupe" informēja, ka iegādājies trīs izstrādes stadijā esošus vēja parkus ar plānoto kopējo jaudu 160 megavati. Kopējā provizoriskā investīciju summa šajos projektos ir līdz 200 miljoniem eiro. Iecerēts, ka vēja parku būvdarbi sāksies ap 2024. vai 2025.gadu, bet to darbības sākšana paredzēta no 2025. līdz 2027.gadam.

"Ignitis grupe" pamatdarbība ietver elektroenerģijas un gāzes sadales tīklu darbību, kā arī atjaunīgās enerģijas ražošanas jaudu attīstību. Koncerns pārvalda arī stratēģiski svarīgus elastīgus ražošanas aktīvus, piegādā elektroenerģiju un gāzi patērētājiem, nodrošina saules, e-mobilitātes, energoefektivitātes risinājumus un citus viedos energopakalpojumus mājsaimniecībām un uzņēmumiem.

Koncerns darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Somijā. "Ignitis grupe" akcijas kotē "Nasdaq Vilnius" oficiālajā sarakstā. Kompānijas kapitālā 73% akciju pieder Lietuvas valstij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!