Foto: LETA

Lietuvas Konkurences padome ir atļāvusi privātā kapitāla investīciju grupai "Meridian Capital NVS fonds" ("Meridian Capital"), kas ir Latvijas piena pārstrādātāju "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens" apvienotā uzņēmuma "Food Union" finansiālais partneris, iegādāties piena pārstrādes uzņēmumu "Rīgas piensaimnieks".

Padome norādīja, ka šāda apvienošanās neradītu un nestiprinātu dominējošo pozīciju un nekropļotu konkurenci attiecīgajos tirgos.

Jau ziņots, ka "Meridian Capital" plāno iegādāties 100% "Rīgas piensaimnieka" akciju.

"Meridian Capital" ir starptautiska privātā kapitāla investīciju grupa, kas ir veikusi investīcijas vairākos piena pārstrādes uzņēmumos Krievijā un Baltijas valstīs, tostarp " Meridian Capital" un tā partneriem pieder akcijas kopuzņēmumā "Danone-Unimilk". Tāpat " Meridian Capital" atbalsta "Food Union" paplašināšanos.

"Rīgas piensaimnieks " ir dibināts 1993.gadā. Tā pamatkapitāls ir 1,379 miljoni eiro, un kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētā kompānija "DCEMF Holdings". 2014.gadā "Rīgas piensaimnieks " apgrozījums salīdzinājumā ar 2013.gadu samazinājās par 2,7% - līdz 32,917 miljoniem eiro, savukārt kompānijas pelņa bija 680,2 tūkstoši eiro, kas ir par 8,6% mazāk nekā gadu iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!