Foto: EPA/LETA
Krievijas gāzes koncerns "Gazprom" neplāno pārskatīt Baltijas valstīm piegādātās gāzes cenas, atsaucoties uz Krievijas vēstnieku Lietuvā Vladimiru Čhikvadzi, vēsta laikraksts "Lietuvos žinios".

"Cik man zināms, Krievijas kompānijas ["Gazprom"] vadība šobrīd nevēlas pārskatīt ar Lietuvu, Latviju un Igauniju noslēgtos ilgtermiņa līgumus, līdzīgi kā tas tika darīts ar citām Eiropas valstīm. Maza energoresursu apjoma piegādāšana Baltijas valstīm par zemu cenu "Gazprom" nav finansiāli izdevīga," norādīja vēstnieks.

Lietuva, kas visu patērēto gāzi saņem no Krievijas, šobrīd par gāzi maksā vienu no augstākajām cenām Eiropā - 320 ASV dolārus par 1000 kubikmetru.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā "Latvijas Gāze" (LG) paziņoja, ka uzņēmumam ar "Gazprom" izdevies panākt vienošanos par zemākām gāzes cenām.

Sagaidāms, ka tuvākajā laikā LG vadītājs Adrians Dāvis dosies uz Maskavu, lai runātu par cenas aprēķināšanas metodiku, kas būs spēkā trīs gadus.

Vēlākais, novembra beigās tiks parakstīta vienošanās starp LG un "Gazprom", prognozēja LG vadītājs, kurš uzsvēra, ka LG darīs visu, lai gāzes cena tiešām samazinātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!