Foto: LETA

Lietuvas valsts kontrolētie uzņēmumi "Lietuvos energija" un "EPSO-G", visdrīzāk, nepretendēs uz Vācijas kompānijai "E.ON Ruhrgas International" piederošo Latvijas gāzes uzņēmuma "Latvijas Gāze" akciju iegādi, vēsta "Verslo žinios".

Nesaistošu piedāvājumu "Latvijas Gāzes" akciju iegādei "Lietuvos energija" un "EPSO-G" iesniedza septembra sākumā.

"Verslo žinios" rīcībā esošā informācija liecina, ka Lietuvas uzņēmumi lūguši pagarināt piedāvājumu iesniegšanas termiņu, jo šobrīd neesot skaidra Latvijas valdības lēmuma par Eiropas Savienības (ES) Enerģētikas direktīvas Trešās paketes īstenošanu.

Tāpat Lietuvas uzņēmumi norādījuši uz informācijas trūkumu. Lietuvas puse vēlas ilgāku piedāvājumu iesniegšanas termiņu vai arī tiešas sarunas ar Latviju.

Ir gan maz ticams, ka Lietuvas lūgums tiks apstiprināts, vēsta "Verslo žinios".

"E.ON Ruhrgas International GmbH" pieder 47,2% "Latvijas Gāzes" akciju.
34% uzņēmuma akciju pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

Kā vēstīts, "Lietuvos energija" un Lietuvas Enerģētikas ministrijas pārvaldītais uzņēmums "EPSO-G" šopavasar parakstīja līgumu ar E.ON par tam piederošo Lietuvas enerģētikas uzņēmumu "Lietuvos dujos", "Amber Grid" un "Lesto" akciju atpirkšanu.

"Latvijas Gāzes" peļņa pērn bija 32,2 miljoni eiro, kas ir par 1,3% mazāka nekā 2012.gadā, kad peļņa bija 32,6 miljoni eiro. Kompānijas neto rentabilitāte 2013.gadā bija 5,6%, bet 2012.gadā - 5,4%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!