Foto: DELFI

Līgo svētkos papildu pieprasījums pēc suvenīriem šogad nav gaidāms, prognozēja suvenīru tirdzniecības uzņēmuma "Baltijas Suvenīri" direktore Santa Naudiņa.

"Tā kā mūsu galvenie klienti ir tūristi, tad Līgo svētki tirdzniecībai gan neko daudz nepalīdz, jo ārzemju tūristiem nav pazīstami šie svētki. Viņi jautā, kāpēc Rīga ir tik tukša un kāpēc tik daudz brīvu dienu. Vairāk vai mazāk jau vasaras vidus tiek pieminēts visur, taču citās valstīs tie nav īpaši svētki daudzu dienu garumā, tādēļ arī īpaši tūristu skaits nepieaug. Parasti Latvijā iebrauc daudz ārzemēs dzīvojošo latviešu,bet arī viņi nelabprāt uzturas galvaspilsētā," sacīja Naudiņa.

Pēc viņas teiktā, no Līgo svētku suvenīriem populārākie parasti ir kartiņas ar latviešu Līgo dziesmām, alus kauss un alus krūzīte, kā arī magnēti ar sieru un dažādi tematiski dāvanu maisiņi.

Līgo svētkus Latvijā atzīmē 23.jūnijā.

Uzņēmums "Baltijas Suvenīri" ir dibināts 2006.gadā, un kompānijas vienīgā īpašniece ir Naudiņa. 2014.gadā "Baltijas Suvenīri" strādāja ar 697,7 tūkstošu eiro apgrozījumu un 215,4 tūkstošu eiro peļņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!