Foto: Publicitātes attēli
Šonedēļ ir paredzēts ielikt stūrakmeni biznesa centram "Novira Plaza". Būvdarbus ir plānots pabeigt līdz 2023. gada jūnijam.

Ēka top Rīgā, Marijas ielā, iepretim centrālajai dzelzceļa stacijai. A klases biznesa centra attīstītājs ir "Novira Capital".

"Šis ir Rīgas centrālais punkts, kur jau šobrīd ir ļoti intensīva satiksme un liela cilvēku plūsma. Un šīs vietas nozīmi ievērojami palielinās arī jaunā centrālā dzelzceļa stacija, kurā plānots ieguldīt 450 miljonus eiro," klāsta "Novira Capital" pārstāvis Arle Molders (Arle Mölder), paužot pārliecību par šīs vietas potenciālu.

"Novira Plaza" būs ilgtspējīga A klases biroju ēka, kas izstrādāta atbilstoši LEED standartiem. Ēka būs mūsdienīga un energoefektīva, tai būs vairākas apzaļumotas zonas un attīstīta infrastruktūra, kas piemērota gan gājējiem, gan riteņbraucējiem un autovadītājiem. Pirmajā stāvā būs izvietotas tirdzniecības telpas un restorāni, savukārt divos pazemes stāvos - autostāvvieta.

Ēkas arhitekti ir Dace Putniņa un Andris Kalinka no arhitektu biroja "BB studija", savukārt interjera dizaina izstrādei ir izvēlēts igauņu arhitekts Mēlis Press (Meelis Press).

"Jaunā projekta būtiskākā priekšrocība neapšaubāmi ir atrašanās vieta pašā Rīgas sirdī - tuvu galvenajai dzelzceļa stacijai, sabiedriskā transporta pieturām, iepirkšanās centriem, viesnīcām, restorāniem un, protams, tuvu Vecrīgai, kas ir vien neilgas pastaigas attālumā," piebilst A. Molders.

65% jaunā projekta "Novira Plaza" pieder Lietuvas investīciju fondam "Evernord Real Estate Fund III", bet 35 % - nekustamo īpašumu attīstītājam "Novira Capital".

"Evernord Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldīšanas sabiedrība, kas pieder "Evernord" grupai un šobrīd pārvalda trīs slēgtus ieguldījumu fondus: "Evernord Real Estate Fund I", "Evernord Real Estate Fund II" un "Evernord Real Estate Fund III", kuri darbojas visās trīs Baltijas valstīs. Savukārt "Novira Capital" ir Igaunijā labi zināms nekustamo īpašumu attīstītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!