Aizvadītajā nedēļā sākta kādreizējā "Maserati" markas automašīnu tirgotāja SIA "Modena motors" likvidācija, liecina informācija "Lursoft" datu bāzē.

Savukārt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu bāzē atrodamie dati vēsta, ka kompānijas nodokļu parāds sasniedz 279 tūkstošus eiro.

"Modena Motors" ietilpst "Vincents grupā", kuras līdzīpašnieks Leons Jakrins portālam "Delfi" skaidro, ka automašīnu tirgotājs savu darbību pārtraucis jau 2014. gada sākumā, jo kompānija tobrīd bija kļuvusi ļoti nerentabla.

Uzņēmumam bija radušās domstarpības ar "Maserati" rūpnīcu, "kura uzskatīja, ka katrā no Baltijas valstīm nepieciešams atvērt savu "Maserati" pārstāvniecību". "Ņemot vērā ražotāja šauro modeļu gammu, neprecīzos piegādes termiņus un nelielo attālumu līdz kaimiņvalstu galvaspilsētām, "Modena Motors" šo soli uzskatīja par neracionālu. Arī rūpnīcas prasība par 5 - 6 ekskluzīvu automašīnu turēšanu ekspozīcijā padarītu uzņēmuma turpmāko darbību vēl nerentablāku," viņš atzīst.

Tāpat traucējis arī augsti kvalificētu, aktīvu pārdošanas speciālistu trūkums, kas spētu strādāt šajā segmentā.

"Vincents grupas" vadība 2014. gada sākumā pieņēmusi lēmumu likvidēt "Modena Motors" un koncentrēties uz citām darbības nozarēm. Grupā ietilpst tādi uzņēmumi kā "Vincents restorāns", "Interjera salons "Inspira"", mēbeļu salons "Natuzzi un Hästens", arhitektu birojs "Vincents" un būvķīmijas ražotājs "Vincents Polyline".

Kā liecina "Lursoft" informācija, 2014. gadā uzņēmums apgrozīja 99,9 tūkstošus eiro un cieta 45 tūkstošu eiro zaudējumus. Gadu iepriekš tas apgrozīja 1,9 miljonus eiro un guva 65 tūkstošu peļņu.

"Modena motors" pamatkapitāls ir 402,1 tūkstotis eiro, taču VID un tiesu izpildītāji reģistrējusi kopumā četrus aizliegumus pamatkapitālu samazināt.

Uzņēmums pilnībā pieder SIA "Vincents", kura īpašnieki ir Jakrins (39%), Guna Eglīte (35%) un SIA "Van G" (26%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!