Foto: Pexels

Vakar, 25.janvārī, likvidēts sabiedriskās ēdināšanas uzņēmums SIA "Čilija Pizza", ziņo "Lursoft" Klientu portfelis. Uzņēmumam iepriekš piederēja vairākas picērijas visā Rīgā, kā pēdējās struktūrvienības SIA "Čilija Pizza" 2020. gadā no reģistra izslēgusi picērijas tirdzniecības centros "Alfa", "Spice Home" un "Origo".

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka SIA "Čilija Pizza" ilgstoši bija reģistrēti nodokļu parādi, kas pārsniedz 150 eiro ("Lursoft" publicē informāciju par parādiem, kas pārsniedz 150 eiro). Vēl šomēnes picēriju tīkla īpašnieka nodokļu parāds pārsniedza 850 tūkstošus eiro.

Jānorāda, ka 2020. gada februārī SIA "Čilija Pizza" tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts maijā, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis kreditoru vairākums. Tā paša gada novembrī pasludināta SIA "Čilija Pizza" maksātnespēja, taču tā izbeigta jau pēc nepilna mēneša, jo izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

Vēl 2020. gada aprīlī VID bija izmaksājis atlīdzību dīkstāvē esošajiem SIA "Čilija Pizza" darbiniekiem, kā arī atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.

Likvidētā SIA "Čilija Pizza" vienīgais kapitāldaļu turētājs bija lietuviešu UAB "Čili Holdings", kas 2018.gadā Latvijā reģistrējis arī SIA "Čili Take Away". Pēc "Lursoft" pieejamās informācijas, arī šis uzņēmums uzkrājis nodokļu parādu. Pērn novembrī, balstoties uz Uzņēmumu reģistra notāra lēmumu, izbeigta SIA "Čili Take Away"darbība, savukārt šogad janvāra sākumā uzsākts SIA "Čili Take Away" likvidācijas process.

Jāatgādina, ka "Čili Pizza" picērijas turpina darboties kā līdz šim, jo SIA "Čilija Pizza" jau kādu laiku vairs nepārvalda nevienu no pašlaik strādājošajām picērijām.

"Esam saņēmuši gūzmu jautājumu, vai tiešām slēgtas visas picērijas, un mēs vēlētos nomierināt mūsu uzticamos viesus – SIA "Čilija Pica" nav saistības ar SIA "Tiamo grupu", kuras vadībā joprojām darbojas "Čili Pizza" picērijas visā Latvijā," skaidro "Tiamo grupas" valdes priekšsēdētājs Toms Zukulis.

Savulaik "Tiamo grupa" sāka darbību ar "Čili Pizza" picēriju Liepājā 2003. gadā, un arī patlaban uzņēmums ir šīs franšīzes turētājs – kopumā 17 picērijas atvērtas Rīgā, Ogrē, Daugavpilī, Jelgavā, Valmierā un Liepājā. Pēdējo divu gadu laikā "Tiamo grupa" investējusi teju divus miljonu eiro jaunu vietu atvēršanā. Vidēji katrā jaunā picērijā tiek investēti 250 000 eiro. Sākot no 2020. gada, uzņēmums atklājis "Čili Pizza" iepirkšanās un izklaides centrā "Akropole", t/c "Origo", t/c "Alfa", t/c "Olimpia", t/c "Gaiļezers", t/c "Zoom" un t/c "Spice Home", katrā no vietām radot aptuveni 30–40 darbavietas. Savukārt jaunākā picērija atvērta šogad uzceltā tirdzniecības centrā Ziepniekkalnā, Valdeķu ielā 39, saka Zukulis.

Pirms pandēmijas, 2019. gadā, "Tiamo grupas" apgrozījums bija 9,8 miljoni eiro, bet pandēmijas laikā, 2021. gadā, apgrozījums bijis 8 miljoni eiro. "Tiamo grupa" ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē, un uzņēmumā strādā vairāk nekā 500 darbinieku. "Tiamo grupā" ietilpst arī restorāni "MO Liepāja", "Olive", "Čello" un suši restorāns "Sushi Boom", kafejnīcas "Lotte Caffe" un "Teātra kafejnīca", klubs, pludmales bārs un jumta terases restorāns "Cukurfabrik'" Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!