Foto: F64

Lai tiktu saglābts pasažieru vilcienu iepirkums, galvenais uzdevums ir izpildīt Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmumu pārvērtēt iesniegtos piedāvājumus noteiktajā termiņā, pirmdien, 28. janvārī, žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Viņš akcentēja, ka vairs nav laika jaunu iepirkumu veikšanai.

Vaicāts, vai AS "Pasažieru vilciens" pēc IUB iebildumu ņemšanas vērā varētu lemt arī par kāda cita uzņēmuma, kas piedalījās iepirkumā, atzīšanu par uzvarētāju, Linkaits atbildēja, ka tas būs "Pasažieru vilciena" iepirkuma komisijas lēmums.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc koalīcijas partiju sanāksmes mediju pārstāvjiem norādīja, ka šis jautājums koalīcijas sanāksmē nav pārrunāts, un to varētu komentēt satiksmes ministrs.

Kā ziņots, iepriekš Linkaits norādīja: "Iepazīsimies ar IUB lēmuma saturu. Atbilstoši tam izvērtēsim līdzšinējo uzņēmuma pārvaldību un "Pasažieru vilciens" atbildību notikušajā iepirkuma procesā."

Jau vēstīts, ka IUB aizliedzis "Pasažieru vilcienam" slēgt iepirkuma līgumu ar Spānijas uzņēmumu "Patentes Talgo S.L.", ("Talgo") par elektrovilcienu piegādi, liecina paziņojums IUB mājaslapā.

IUB lēmums paredz aizliegt sabiedrisko pakalpojumu sniedzējam – "Pasažieru vilciens" – slēgt iepirkuma līgumu ar sarunu procedūrā "Piepilsētas pasažieru elektrovilcienu un to uzturēšanai nepieciešamā aprīkojuma piegāde un personāla apmācība" noteikto uzvarētāju un atcelt iepirkuma komisijas lēmumu par rezultātiem.

"Pasažieru vilcienam" uzdots 20 darbadienu laikā novērst iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētos pārkāpumus, atkārtoti izvērtējot sarunu procedūrā iesniegtos piedāvājumus, un atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likumam pieņemt lēmumu, nosūtot paziņojumu IUB un visiem pretendentiem, vienlaicīgi nosūtīt IUB visu informāciju attiecībā uz lēmuma pieņemšanu un komisijas konstatēto pārkāpumu novēršanu.

Jau ziņots, ka "Pasažieru vilciens" par uzvarētāju elektrovilcienu iegādes iepirkumā atzina "Talgo", kura piedāvātā līgumcena ir 225 303 262 eiro.

Citi iepirkuma dalībnieki, Čehijas "Škoda Vagonka" un CAF iesniedza sūdzības par "Pasažieru vilciena" rīkoto iepirkuma sarunu procedūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!