Foto: LETA

Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) akcionāri lems par uzņēmuma pagaidu valdes iecelšanu, sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Jau vēstīts, ka darbu LVRTC nolēmis pamest tā valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, kā arī abi valdes locekļi – Aldis Lukašinskis un Indulis Šķibelis.

Pēc Linkaita teiktā, visu valdes locekļu pilnvaras beigsies šā gada 12. aprīlī.

Līdz šim datumam tiks sasaukta LVRTC akcionāru sapulce, kas lems par pagaidu valdes locekļu iecelšanu, bet drīz pēc tam tiks lemts par LVRTC valdes locekļu amata konkursa izsludināšanu.

Ministrs norādīja, ka patlaban Satiksmes ministrija, kas ir LVRTC akcionāre, izskata dažādus iespējamos kandidātus, kas varētu ieņemt LVRTC pagaidu valdes locekļu amatus, tomēr konkurētus vārdus viņš atturējās nosaukt.

Iepriekš Linkaits atzina, ka viņam un Boktam bijušas domstarpības jautājumā par lielo Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu īstenošanu.

"LVRTC valdes darbības rezultātā valstij tiek nodarīti lieli zaudējumi. Vēl būs jāstrādā, lai vairāki projekti tiktu veiksmīgi pabeigti. Projektu vadība nebija Boktas kunga stiprā puse," sacīja Linkaits.
Vienlaikus satiksmes ministrs izteica pateicību Boktam par ieguldīto darbu, kā rezultātā LVRTC darbs kļuvis dinamiskāks un vairāk vērsts uz klientu, tāpat Boktas vadībā aktīvāk tiek lietots e-paraksts.

Bokta atklāja, ka no amata atkāpjas, jo uzņēmumu "ar tik lielu un sarežģītu projektu portfeli" nevar vadīt bez ministrijas atbalsta un vienotas izpratnes par projektu gaitu un izaicinājumiem tajos.

LVRTC ir galvenais radiofonijas un televīzijas programmu zemes apraides tīkla operators valstī.

LVRTC pārvalda valstij piederošās mobilo sakaru operatora "Latvijas mobilais telefons" daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!