Foto: F64

Lipmanu ģimene – Kirovs Lipmans, viņa sieva Anna Lipmane un dēls Filips Lipmans – izveidojusi kompāniju SIA "Liplat Holding" ar 33,4 miljonu eiro pamatkapitālu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 33 438 262 eiro, un tās kapitālā Kirovam Lipmanam pieder 66,61%, Annai Lipmanei – 33,31%, bet Filipam Lipmanam – 0,08%. Vienlaikus "Liplat Holding" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Kirovs Lipmans, kamēr Anna Lipmane un Filips Lipmans iecelti valdes locekļu amatos.

"Panākot konstruktīvu vienošanos ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju un nodibinot jaunu uzņēmumu – SIA "Liplat Holding" ar 33,4 miljonu eiro pamatkapitālu, mana ģimene ir sekmīgi sākusi priekšdarbus AS "Grindeks" akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai. Mēs esam sekmīgi panākuši vienošanos ar FKTK gan par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu līdz šā gada augusta beigām, gan arī par to, kā tiks aprēķināta vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā." skaidro K. Lipmans, piebilstot, ka jau ir panākta vienošanās par nepieciešamā finansējuma piesaisti akciju atpirkšanai, un šim nolūkam kopā ar savu dzīvesbiedri Annu Lipmani un dēlu Filipu Lipmanu mēs esam nodibinājuši un Uzņēmumu reģistrā reģistrējuši SIA "Liplat Holding".

"Liplat Holding" juridiskā adrese ir Raunas iela 23, Rīgā. Komercreģistrā "Liplat Holding" iegrāmatota ceturtdien, 11. aprīlī.

Jāatgādina, ka "Nasdaq Riga" valde šā gada 15. aprīlī nolēma piemērot uzraudzības statusu AS "Grindeks" (GRD1R, ISIN kods: LV0000100659). Vienlaikus "Nasdaq Riga" valde pieņēma lēmumu atcelt visus uzdevumus, kas bija ievadīti "Grindeks" uzdevumu grāmatā pirms 2019. gada 15. aprīļa tirdzniecības sesijas sākuma.

Birža uzraudzības statusu piemēro saskaņā ar Biržas noteikumu "Par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos" 20.1.2. punkta 71. apakšpunktam, kas nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja tiek izteikts emitenta akciju atpirkšanas piedāvājums vai ir publiski paziņots par nodomu izteikt šādu piedāvājumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šā gada 12. aprīlī informēja, ka FKTK ir vienojusies ar "Grindeks" akcionāriem Kirovu Lipmanu un Filipu Lipmanu par obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu līdz 2019. gada augusta beigām. Ar administratīvo līgumu arī noteikts, ka vienas akcijas cena obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nevar būt zemāka par cenu, kas aprēķināta, pamatojoties uz akcionāru sapulcē apstiprinātā "Grindeks" 2017. gada konsolidētā pārskata datiem, dalot mērķa sabiedrības tīros aktīvus ar emitēto akciju skaitu. Vairāk informācijas šeit.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Kirovs Lipmans ir lielākais zāļu ražotāja "Grindeks" akcionārs (33,29%), kamēr Annai Lipmanei pieder 16,65% "Grindeks" akciju. Tāpat Kirovs Lipmans ir vienīgais 2013. gadā izveidotās kompānijas "Gesil Limited" īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!