Foto: F64
Jaundibinātais Lipmanu ģimenes uzņēmums SIA "Liplat holdings" pagājušajā nedēļā reģistrējis četras komercķīlas, ar kurām ieķīlātas uzņēmuma dalībniekiem piederošās holdinga kapitāla daļas un visa uzņēmuma manta, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Visu četru komercķīlu ņēmējs ir AS "Luminor Bank", bet parādnieks – SIA "Liplat holdings". Ķomercķīlas devēji ir pats holdinga uzņēmums, kas ieķīlājis visu mantu, uzņēmējs Kirovs Lipmans, kurš ieķīlājis sev piederošos 66,6% uzņēmuma pamatkapitāla daļu, viņa sieva Anna Lipmane, kura ieķīlājusi 33,3% SIA "Liplat holding" kapitāldaļu, un viņu dēls Filips Lipmans, kurš ieķīlājis viņam piederošos 0,08% holdinga kapitāldaļu.

Ar komercķīlām nodrošināti visi AS "Luminor Bank" prasījumi, kas izriet no šī gada 12. aprīlī noslēgtā kredīta līguma. Ar šīm komercķīlām arī ieķīlātās tās SIA "Liplat holding" kapitāldaļas, ko SIA "Liplat holdings" iegūs.

Visām četrām komercķīlām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa – 23,4 miljoni eiro.

Klientu portfelis jau vēstīja, ka uzņēmējs Kirovs Lipmans ar sievu Annu Lipmani un dēlu Filipu Lipmanu nodibinājuši jaunu uzņēmumu – SIA "Liplat holding". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 33 438 262 eiro. Tas tika ierakstīts komercreģistrā 11. aprīlī.

Lipmanu ģimene, kura ir starp lielākajiem zāļu ražotāja AS "Grindeks" akcionāriem, jauno uzņēmumu dibinājusi, lai varētu izteikt AS "Grindeks" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. 2019. gada 15. aprīlī paziņojumā "Nasdaq" Rīgas fondu biržai "Grindeks" informēja, ka Kirovs un Anna Lipmani visas tiem piederošās 4 786 641 (49,94%) "Grindeks" akcijas nodevuši "Liplat holdings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!