Foto: LETA

Līvānu novada pašvaldība, ieguldot 795 658 eiro pārsvarā no Eiropas Savienības fondiem, īstenos projektu, lai Līvānu industriālās zonas infrastruktūras pielāgotu jaunu uzņēmumu izvietošanai un veicinātu uzņēmējdarbību, liecina pašvaldības informācija.

Pielāgojot industriālo zonu jaunu uzņēmumu izvietošanai, pašvaldības vēlas nodrošināt kvalitatīvu, pieejamu un pievilcīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai Līvānu novadā. Projektā plānota ēku un būvju nojaukšana, tai skaitā inženiertīklu demontāža un pārbūve, teritorijas sakārtošana.

Veicot Līvānu novada pašvaldības uzņēmuma SIA "Līvānu siltums" teritorijas infrastruktūras sakārtošanu, kuru Līvānu novada dome nomā, samazināsies Līvānu industriālās zonas degradēto teritoriju platība, tiks attīstīta uzņēmējdarbība un paaugstināta konkurētspēja Līvānos, uzlabojot pilsētas pievilcību un tās kā reģionālās nozīmes attīstības centra potenciālu sociālo, ekonomisko aktivitāšu un pakalpojumu nodrošināšanai pilsētas un apkārtējo teritoriju iedzīvotājiem, uzskata vietvara.

Pašvaldība cer, ka projekta aktivitāšu realizācijas rezultātā tiks veikta degradētās teritorijas sakārtošana vairāk nekā divu hektāru platībā. Tiek uzsvērts, ka darbi ilgtermiņā nodrošinās vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu.

Projekta realizācijas laiks ir 24 mēneši.

Projekta kopējās izmaksas ir 795 658 eiro, tai skaitā 765 621 eiro ir attiecināmās izmaksas, no kurām Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējums ir 639 217 eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībai 33 738 eiro, bet pašvaldības finansējums - 78 688 eiro. Vēl 13 978 eiro ir privātās attiecināmās izmaksas, bet neattiecināmās izmaksas ir 30 037 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!