Foto: Shutterstock

Baltijas privātā kapitāla fonda "Livonia Partners" portfeļa uzņēmums "Fenestra Suomi" iegādājies bankrotējušā Somijas logu ražotāju "Domus" aktīvus, informēja "Livonia Partners".

Darījums starp SIA "Fenestra Suomi" un "Domus Yhtiöt" tika noslēgts 15. martā Turku, Somijā.

Pirkums ietver logu un alumīnija ražotnes Lojmā, kas slēgtas kopš 2018. gada decembra, kad iepriekšējais īpašnieks iesniedza bankrota pieteikumu. "Fenestra" jau aprīļa sākumā plāno atjaunot ražošanu. Galvenie produkti būs koka-alumīnija un koka logi.

2017. gadā "Domus Yhtiöt" pārdošanas apjoms sasniedza aptuveni 30 miljonus eiro.

"Mēs esam ļoti priecīgi paziņot, ka atjaunosim rūpnīcu Lojmā un turpināsim ražošanu vietā ar vairāk nekā 70 gadu vēsturi. Tā ir laba ziņa gan mums, gan reģiona iedzīvotājiem," paudis ''Fenestra Suomi'' izpilddirektors Lauri Lāsts, "uzņēmumam bankrotējot, lielākā daļa darbinieku zaudēja darbu. Mēs viņus informējām par situāciju un atkal pieņēmām darbā. Mūsu plāns ir palielināt pārdošanas apjomus un pakāpeniski pāriet uz divām ražošanas maiņām."

Logu ražotājam "Fenestra Suomi" tagad ir divas rūpnīcas. Otrā atrodas Harjumā, Igaunijā. Lāsts norādījis, ka plānots izvērtēt Igaunijas un Somijas rūpnīcu ražošanas procesus, lai palielinātu efektivitāti.

60% "Fenestra" uzņēmuma kapitāldaļu pieder Baltijas privātā kapitāla fondam "Livonia Partners", bet 40% pašreizējai vadības komandai: Lauri Lāstam, Riho Prasam un Martijam Sītam.

"Mēs plānojam turpināt paplašināšanos Ziemeļvalstu tirgos, kur redzam lielas izaugsmes iespējas un augošu pieprasījumu pēc augstas kvalitātes logiem. "Domus" iegāde atbilst mūsu ilgtermiņa stratēģijai," teica viena no "Livonia Partners" dibinātājām Kristīne Bērziņa.

"Livonia Partners'' ir Baltijas privātā kapitāla ieguldījumu sabiedrība, kas "Livonia Partners Fund I" un "Livonia Partners EIF Co-Investment Fund" ietvaros šobrīd pārvalda 83 miljonus eiro. Uzņēmuma dibinātāji un vadītāji ir Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rains Lehmuss un Mindaugs Utkevičus, bet fonda ieguldītāji ir iekšzemes un starptautiskie institucionālie investori. "Livonia Partners" dibināšanā piedalījās arī Baltijas Inovāciju fonds, kas ir kopīga Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iniciatīva, un Eiropas Investīciju fonds.

Saskaņā ar uzņēmuma pārstāvju sniegto informāciju"Fenestra" ražo koka un koka-alumīnija logus un balkona durvis, eksportējot vairāk nekā 70% no savas produkcijas. Galvenais uzņēmuma eksporta tirgus ir Skandināvija. 2014. gadā Lauri Lāsts, Riho Prass un Marti Sītams nopirka uzņēmumu no bankrotējuša ģimenes uzņēmuma. Tolaik "Fenestra" konsolidētie ieņēmumi sasniedza 7,3 miljonus eiro, bet 2018. gadā ieņēmumi sasniedza 16,5 miljonus eiro. Uzņēmums nodarbina vairāk nekā 100 cilvēku. Tas atrodas Tallinā, Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!