Foto: LETA

"Latvijas Mobilais telefons" pērn apgrozīja 186,1 miljonu eiro. Kopumā ieņēmumi pieauguši par 6,4% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, informē "Lursoft" Klientu portfelis.

SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), turpinot strādāt pie pakalpojumu attīstības, 2019. gada vasarā atklāja 5G tīklu Liepājā. Gatavojoties plašākai jaunās paaudzes mobilo sakaru tīkla izvēršanai 2020. gadā, LMT ir uzstādījis jau piecas 5G bāzes stacijas, kopumā investējot tīkla attīstībā 23,4 miljonus eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka viens no virzieniem, kas pēdējā gada laikā īpaši strauji attīstījies, ir "LMT Viedtelevīzijas" un "LMT Internets" mājai pakalpojumi. Tie devuši vērā ņemamus rezultātus, jo datu patēriņš vidēji tīklā pieaudzis par 29%, savukārt bezlimita datu pakalpojumu "Neatkarība" izmanto jau 79% no visiem pēcapmaksas balss pieslēgumu lietotājiem. Blakus tehnoloģiju attīstībai un tīkla būvniecībai, LMT koncentrējies uz vairākām jaunām inovāciju vertikālēm, kurās notiek starpnozaru sadarbību – dronu lidojumi, lietu internets, mobilitāte un sabiedrības drošība.

Uzņēmums pērn apgrozīja 186,1 miljonu eiro. Kopumā ieņēmumi pieauguši par 6,4% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Lielāko pienesumu devuši ieņēmumi no datu pakalpojumiem. Pagājušajā pārskata gadā uzņēmums guvis 30,6 miljonu eiro peļņu.

Jānorāda, ka LMT konsolidētais apgrozījums 2019. gadā bija 229 miljoni eiro, bet peļņa – 28,96 miljoni eiro.

LMT prioritāte 2020. gadā būs investīcijas 5G izpētē un attīstībā. "Jāapzinās, ka 5G primāri ir industriālais tīkls, kura iespējas noteiks ne tikai tīkla infrastruktūras attīstība, bet arī uzņēmumu un valsts organizāciju gatavība digitālajai transformācijai. LMT nostiprinās savu kompetenci gan kā 5G infrastruktūras attīstītājs, gan arī kā tehnoloģiju konsultants, risinājumu izstrādātājs un integrators," teikts LMT iesniegtajā vadības ziņojumā.

"Lursoft" dati rāda, ka LMT pagājušajā gadā bija darba devējs 586 darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!