Foto: LETA
"Latvijas Mobilā telefona" (LMT) apgrozījums pērn sarucis par 6,2% un bijis 161,3 miljoni eiro, savukārt tīrā peļņa samazinājusies par 15% - līdz 22 miljoniem eiro, informē LMT prezidents Juris Binde.

Viņš gan uzsver, ka uzņēmuma ieņēmumi no pamatdarbības pērn auguši, bet apgrozījuma samazinājums skaidrojams ar starpsavienojuma un viesabonēšanas tarifu izmaiņām un jauno "atvērtā" tipa iekārtu realizācijas principa ieviešanu pērnā gada otrajā pusē.

Patlaban uzņēmuma pakalpojumu lietotāju skaits sasniedzis 1 113 197, kas ir augstākais rādītājs LMT vēsturē.

Iepriekš, iegādājoties telefonu vai planšetdatoru ar nomaksas principu, "uz papīra" visa iekārtas vērtība tika iekļauta uzņēmuma ieņēmumos. Jaunajā modelī naudas plūsma joprojām ir tāda pati, bet tagad visa pirkuma vērtība LMT bilancē nonāk ilgākā laika posmā, nevis, noslēdzot līgumu.

Pēc uzņēmuma aprēķiniem gan apgrozījums, gan peļņa, saglabājot iepriekšējo iekārtu tirdzniecības principu un regulatora tarifus, pērn būtu lielāka.

"Lai nodrošinātu iedzīvotājiem Latvijā jaunākās paaudzes mobilo sakaru iespējas, LMT bija pirmais un vairākus gadus vienīgais, kas klientiem piedāvā ātrgaitas 4G mobilo internetu gan datorā, gan telefonā. Arī šogad turpināsim 4G tīkla paplašināšanu, palielinot gan pārklājumu, gan uzturot augstu tīkla kapacitāti. Padarot pakalpojumus ērtākus un pieejamākus klientiem, esam ieviesuši ne vienu vien inovāciju tirgū, kam sekojuši arī konkurenti. Līdz ar to strauji turpina palielināties viedtālruņu un mobilā interneta lietotāju skaits un patēriņš ikdienā," skaidro Binde.

Pērn kompānija paplašinājis 4G tīklu divkārt un pašlaik tas pieejams 77% Latvijas iedzīvotāju. Investīcijas pagājušajā gadā sasniegušas 28,7 miljonus eiro.

Lielākais LMT īpašnieks ir Skandināvijas koncerns "TeliaSonera", kam pieder 49% kapitāla daļu. "Lattelecom" pieder 23%, Latvijas radio un televīzijas centram - 23% un 5% - Privatizācijas aģentūrai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!