Foto: LETA

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār vairākiem uzņēmumiem, kas sniedz sadzīves tehnikas un elektroierīču remonta pakalpojumus, ziņo konkurences uzraugs.

KP nekonstatēja, ka LMT apvienošanās ar SIA "Elektronika- serviss", SIA "ServiceNet LV", AS "Speleta" un OÜ "ServiceNet EE" radītu būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

LMT un ar to saistīto sabiedrību pamatdarbība ir dažāda veida telekomunikāciju pakalpojumi, piemēram, mobilie balss telefonijas pakalpojumi, mobilie un fiksētie datu pārraides pakalpojumi, kā arī telekomunikāciju iekārtu un elektroiekārtu mazumtirdzniecība un remonta pakalpojumi.

Savukārt pieminētie komersanti nodarbojas ar mājsaimniecības piederumu, mājas un dārzu iekārtu, sadzīves elektronisko iekārtu, kā arī datoru un perifēro iekārtu remontu, līdz ar to šajos tirgos sabiedrību darbība pārklājas.

Tādējādi apvienošanās dalībnieku apvienošanās rezultātā tiek ietekmēts sadzīves tehnikas un elektroierīču remonta pakalpojumu tirgus. Izvērtējot uzņēmumu sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, KP secina, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajos tirgos Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!