Foto: LETA

Jautājums par valstij piederošo "Latvijas Mobilā telefona" (LMT) un "Lattelecom" kapitāldaļu privatizāciju patlaban nav dienaskārtībā, bet lēmumu par to, kā vairot šo kapitāldaļu vērtību, būs jāpieņem jau aiznākamajai valdībai.

Šāds lēmums, saskaņā ar ekonomikas ministra Daniela Pavļuta (RP) teikto, otrdien pieņemts valdības sēdes slēgtajā daļā, kurā tika izskatīts informatīvais ziņojums par LMT un "Lattelecom" kapitāla daļu pārvaldīšanu.

No šī ziņojuma izrietot, ka pēdējo divu gadu laikā abu telekomunikāciju uzņēmumu vērtība ir samazinājusies un līdz ar to sarukusi arī valstij piederošo kapitāldaļu vērtība.

Pēc ziņojuma uzklausīšanas Ekonomikas ministrijai dots uzdevums līdz šā gada 1.decembrim sagatavot padziļinātu analīzi par iespējamiem scenārijiem kapitāldaļu vērtības palielināšanai. Tas nozīmē, ka reāli lēmumu par tālāko rīcību ar vērtīgajiem uzņēmumiem pieņems nevis valdība, par kuru Saeima varētu  balsot nākamnedēļ, bet gan Ministru kabinets, kuru apstiprinās 12. Saeima, kas tiks ievēlēta šā gada oktobrī.

Analizēti tikšot vairāki iespējamie risinājumi."Ne visi sinerģijas scenāriji obligāti nozīmē apvienošanu," pēc valdības sēdes uzsvēra premjers Valdis Dombrovskis (V).

"Delfi" jau vēstīja, ka pērn vasarā telekomunikāciju nozarē satraukumu izraisīja atklātībā nonākušās ziņas par iespējamu "Lattelecom" un LMT apvienošanu.

To atbalsta gan "Lattelecom" vadība, gan skandināvu telekomunikāciju koncerns "TeliaSonera", kas ir abu Latvijas telekomunikāciju uzņēmumu līdzīpašnieks un kam ir pirmpirkuma tiesības uz valstij piederošajām LMT un "Lattelecom" kapitāla daļām.

Tomēr citi telekomunikāciju tirgus eksperti pret šo apvienošanas ieceri ir noskaņoti visai piesardzīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!