Foto: Publicitātes foto

Mobilo sakaru operators SIA "Latvijas mobilais telefons" (LMT) decembra sākumā Saldū uzstādījis 100. uzņēmuma 5G bāzes staciju, pavēstīja kompānijā.

LMT prezidents Juris Binde ņorāda, ka 5G tīkla izbūve visos Latvijas reģionos ir būtisks solis, lai ne tikai nodrošinātu kvalitatīvus un pieaugošajiem datu pārraides apjomiem atbilstošus pakalpojumus, bet arī veicinātu uzņēmējdarbības un nozaru attīstību Latvijas reģionos.

Kā liecina LMT dati, visaktīvākie 5G tīkla lietotāji ir Siguldā, Ādažos, Medemciemā, Dārziņos, Ventspilī, Jaunikšķilē un Jelgavā.

LMT reģistrēta 1992.gada janvārī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 817 000 eiro. Tieši un netieši aptuveni 60% LMT kapitāla pieder Zviedrijas telekomunikāciju kompānijai "Telia Company".

LMT kapitālā 49% pieder "Telia Company" un tās meitasfirmai "Sonera Holding", pa 23% daļu - "Tet" un Latvijas Valsts radio un televīzijas centram, bet 5% - valstij "Possessor" personā. "Telia Company" pieder 49% "Tet" kapitāldaļu, bet Latvijas valstij "Possessor" personā - 51%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!