Foto: LETA
Pēc AS "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT) grupas īpašnieku maiņas tās telekanāli – LNT, TV5 un Latvijas Mūzikas kanāls (LMK) - strādās bez izmaiņām, portālu "Delfi" informē grupas līdzšinējā īpašnieka, mediju investīciju holdinga kompānijas "Neatkarīgie nacionālie mediji" (NNM) līdzšinējais padomes loceklis Guntars Traubergs.

Starptautiskais raidorganizāciju koncerns "Modern Times Group" (MTG), kam Latvijā pieder trīs televīzijas kanāli - TV3, TV3+ un TV6 - noslēdzis līgumu par 100% AS "LNT" pirkšanu, kas operē trīs kanālus Latvijā - LNT, TV5 un LMK. Darījuma noslēgšanai vēl jāsaņem piekrišana no Konkurences padomes.

"Lursoft" informācija liecina, ka kopš pirmdienas NNM padomē vairs nedarbojas ne Traubergs, ne padomes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis un padomes locekle Olga Sīkstule-Misāne.

Ar pirmdienu NNM padomē darbojas trīs jauni locekļi - zvērinātu advokātu biroja "Sjademe un Saulietis" juristi Māris Intlers un Madara Volksone, kā arī LNT jurists Jānis Jeronovičs.

Arī Traubergs tāpat kā MTG grupas vadība neatklāj plānotā darījuma summu, tāpat viņš nekomentēja, vai piedāvājums par LNT iegādi nācis no MTG puses vai pārdošanas priekšlikumu izteikusi LNT grupa. Tāpat LNT nesniedza atbildi uz jautājumu, vai MTG bija vienīgais potenciālais LNT pircējs vai arī uzrunāti vairāki potenciālie investori.

Traubergs atgādina, ka NNM valdes loceklis Normunds Kalniņš kopā ar NNM menedžmentu pirms pusotra gada atpirka LNT no starptautiskā mediju koncerna "News Corporation", kas biznesa reorganizācijā atteicās no bezmaksas TV kanālu segmenta šajā reģionā. LNT grupai nonākot MTG sastāvā, tā atkal kļūs par starptautiska mediju koncerna sastāvdaļu.

"Šis šobrīd ir labākais risinājums kompānijas tālākai attīstībai, dēļ sarežģītajiem un nevienlīdzīgajiem konkurences apstākļiem tirgū. Šis darījums dod arī iespēju LNT vēl īslaicīgi palikt nacionālajā apraidē, saglabāt darba vietas un turpināt veidot pašu ražotu produkciju, tādējādi nosargājot Latvijas nacionālo informatīvo telpu," saka Traubergs, piebilstot, ka ilgtermiņa risinājums nacionālo komerckanālu palikšanai nacionālajā apraidē joprojām tiek gaidīts no politiķiem.

Traubergs norāda, ka LNT grupa "pašlaik strādās bez jebkādām izmaiņām". LNT turpinās gatavot pavasara sezonu, lai iepriecinātu un pārsteigtu skatītājus un atgūtu līderpozīciju skatītāko televīzijas kanālu vidū. LNT kopumā šajā sezonā piedāvās piecus šovus – gan iemīļotu šovu jaunās sezonas, gan pavisam jaunu formātu šovus.

No 16.janvāra LNT un LMK ēteros varēs vērot muzikālā šova "OKartes skatuve" otro sezonu. Janvāra beigās LNT skatītājus pārsteigs jauni, spoži talanti pozitīvo emociju šovā "Latvijas Zelta talanti 2012". Februāra sākumā svinīgajā ceremonijā tiks sumināti "Degpunktā gada varoņi". Savukārt no februāra vidus skatītājus priecēs šovs "Pelnrušķīte". Vēl jauni šovi un raidījumi skatītājiem tiks piedāvāti arī martā un aprīlī.

Tāpat izklaides kanāls LMK un TV5 turpinās piedāvāt savai mērķauditorijai atbilstošu programmu, tai skaitā jaunumus gan iepirktās produkcijas piedāvājumā, gan pašu veidotus raidījumus, piemēram, ar šo pirmdienu LMK ēterā var vērot pašu veidotu šovu "Zvaigznes medības" u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!