ASV mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošā starptautiskā koncerna "News Corporation" uzņēmums "News Corp Europe" 8.maijā iegādājies telekompāniju LNT ("Latvijas Neatkarīgā televīzija") un 70% telekompānijas TV5 ("TV Rīga"), informēja LNT valdes priekšsēdētājs Andrejs Ēķis.
Darījuma summa netiek atklāta.

"News Corp Europe" virza un vada "News Corporation" investīcijas Eiropā. Kompānija jau investējusi Bulgārijas, Polijas, Serbijas, Turcijas, Rumānijas un tagad arī Latvijas telekompānijās.

"News Corp Europe" vadītājs Mārtijs Pompadurs pauž pārliecību, ka ""News Corporation" daudzpusīgā pasaules pieredze televīzijas jomā apvienojumā ar esošās vietējās vadības zināšanām par tirgu Latvijā sekmēs LNT un TV5 izaugsmi".

Savukārt Ēķis uzskata, ka "News Corporation" lēmums investēt LNT un TV5 ir "uzticības apliecinājums televīzijas lomai Latvijas mediju tirgū".

Pēc Ēķa domām, lai piedāvātu skatītājam vēl interesantāku kanālu, LNT bija jākļūst par liela pasaules tīkla daļu, jāiegūst pieeja pie šāda tīkla gandrīz neierobežotiem resursiem.

Ēķis uzsver, ka tieši uz šāda pamata darbojās viens no LNT konkurentiem - TV3, kas ir daļa no zviedru koncerna "Modern Times Group".

LNT vadītājs pauž pārliecību, ka kopā ar "News Corporation" Latvijā tiks uzbūvēta nākotnes televīzija. "Kamēr Mērdoka kungs domā globāli, mēs darbosimies lokāli," piebilst Ēķis.

Kā ziņots, pēdējo gadu laikā LNT īpašnieku struktūra publiski bija neskaidra. Saskaņā ar "Lursoft" datiem 26% LNT akciju piederēja SIA "Bete", 14% - Jānim Āzim, 49% - Polijas uzņēmumam "Polsat Media B.V.", 11% - Polijas uzņēmuma meitasfirmai "Polsat Baltic". Tomēr informācijai par akciju sabiedrības īpašniekiem ir tikai izziņas statuss, un jau iepriekš tikuši izteikti pieņēmumi, ka LNT pārdots.

Medijos iepriekš arī izteikts pieņēmums, ka patiesais TV5 lielākais īpašnieks bija Ēķis. Viņš atzinis, ka "LNT ir ļoti cieši saistīts ar TV5" un abas telekompānijas "kopīgi veido daudzas programmas", tomēr noliedzis, ka būtu TV5 īpašnieks. TV5 īrē LNT materiāltehnisko bāzi un tās studijas atrodas LNT telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!