A/s "Gutta" padome apstiprinājusi uzņēmuma prezidenta un valdes priekšsēdētāja Nikolaja Lovcova lūgumu atbrīvot viņu no 1.decembra no šo pienākumu pildīšanas, teikts kompānijas informācijā Rīgas Fondu biržai.
Par "Gutta" valdes priekšsēdētāja vietas izpildītāju uzņēmuma padome iecēlusi Patriku Mosbergu (Patrik Mossberg). Vēl "Gutta" padome ierosinājusi uzņēmuma valdei sasaukt kompānijas akcionāru ārkārtas pilnsapulci.

Lovcovs BNS paskaidroja, ka viņa atkāpšanos pieprasījuši "Gutta" kreditori, kuri uzskata, ka viņš neveiksmīgi vada uzņēmumu. Lovcovs nolēmis piekrist kreditoru prasībām, lai neradītu problēmas "Gutta" darbībai.

Pēc Lovcova stāstītā, "Gutta" ir visu laiku bijuši dažādi kredīti, taču šobrīd atsevišķiem kredītiem ir beidzies termiņš, bet uzņēmums vēl nav atdevis aizņēmumu.

Bijušais "Gutta" prezidents atturējās nosaukt konkrētus skaitļus, kā arī minēt kreditorus, kas pieprasījuši viņa atkāpšanos.

Lovcovs arī norādīja, ka līdz ar izmaiņām "Gutta" vadībā būs izmaiņas arī kompānijas akcionāru sastāvā - samazināsies Lovcovam piederošā "Gutta" kapitāla daļa. Arī par šo jautājumu viņš šobrīd atturējās runāt konkrētāk.

Lovcovs BNS pauda, ka viņš vēl nav izlēmis, ar ko nodarboties, bet tuvākajā laikā bijušais "Gutta" prezidents iecerējis apkopot un pārdomāt minētos notikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!