Foto: LETA

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) uzskata, ka klienti, kas ielaisti tirdzniecības vietā pirms plkst. 19:00, drīkst pabeigt savu pirkumu izdarīšanu arī pēc 19:00. Tas savukārt ir pretrunā ar šī brīža noteikumiem.

No 21. oktobra pārtikas veikali strādā t. s. “sarkanajā režīmā”, bet kases tiek vērtas ciet jau plkst. 18.55, jo policija uzskata, ka pēc 19.00 nedrīkst izsist čekus tiem, kas ienākuši veikalā līdz šīm laikam. Daļa tirgotāju, piemēram Rimi Latvija, oficiāli spiesta ierobežot darba laiku, lai izvairītos no policijas sodiem. Tas izraisa cilvēku dusmas, kuras viņi izgāž uz veikalu darbiniekiem, uzskata LTV vadītājs Henriks Danusēvičs.

MK rīkojuma 5.49.6. punkts nosaka, ka klātienes saimniecisko pakalpojumu sniegšanas vietas un tirdzniecības vietas klātienē darbu uzsāk ne agrāk kā plkst. 6.00 un beidz ne vēlāk kā plkst. 19:00. Atbilstoši noteiktajam regulējumam tirdzniecības vieta slēdzama iestājoties plkst. 19:00 un jaunu klientu ielaišana tirdzniecības vietā ir aizliegta.

"Pircēji ir sašutuši par to, ka nevar nopirkt sev vajadzīgas preces, kas rada papildus spriedzi šājā ārkārtīgi sarežģītājā situācijā. Valdības pašreizēji noteikumi paredz necilvēcīgu attieksmi, kuru realizēt uzspiež tirgotājam", norāda Danusēvičs, piebilstot, ka jāļauj veikaliem apkalpot līdz pēdējam klientam.

Viņš arī skaidro, ka asociācija ir vērsusies ar šo jautājumu pie Veselības ministrijas, bet "tā pagaidām neuzskata par vajadzīgu situāciju risināt."

LTA norāda, ka cilvēciska attieksme rosinātu lielāku izpratni par valdības ievestajiem ierobežojumiem, taču tas, kas notiek pašlaik, vēl vairāk spēcina vakcinācijas pretinieku un viņu atbalstītāju pulku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!