Foto: Publicitātes foto

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) cer, ka pēc neveiksmīgajām sarunām par vilcienu iepirkumu no Spānijas uzņēmuma "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF) Latvijai izdosies saglabāt šim nolūkam paredzēto Eiropas Savienības (ES) finansējumu, otrdienas rītā teica LTRK vadītājs Jānis Endziņš.

"Es joprojām ceru, ka, kā minimums, valstij izdosies saglābt vismaz to naudu, kuru deva Eiropas Komisija šim iepirkumam, un  šo naudu novirzīt līdzīgiem mērķiem vai to nepazaudēt," teica LTRK valdes priekšsēdētājs.

Viņš pauda, ka tādas neveiksmes kā sarunas ar CAF draud atstāt negatīvu iespaidu par Latvijas tēlu arī uz citiem investoriem.

"Šādi gadījumi nedrīkst būt, jo viņi kaitē valsts tēlam un investīciju pieplūdumam," teica Endziņš.

Viņš atgādināja, ka "Pasažieru vilciena" (PV) un CAF attiecības jau sākotnēji aizgājušas negatīvā gultnē.

Arī finanšu ministrs Andris Vilks (V) otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra, ka ir būtiski nezaudēt satiksmes infrastruktūrai paredzēto Eiropas Savienības finansējumu. Viņš pauda pārliecību, ka ar rūpīgu Satiksmes ministrijas atbildīgo amatpersonu darbu šos līdzekļus izdosies apgūt un investēt transporta sistēmas attīstībā.

Jau vēstīts, ka uzņēmuma PV un Spānijas uzņēmuma CAF mediācijas sarunas par vērienīgo vilcienu iepirkumu noslēgušās, un CAF vērsies tiesā ar prasības pieteikumu pret PV.

CAF pārstāvis, advokāts Ivo Klotiņš pastāstīja, ka pēdējā mediācijas nedēļā PV pārstājis komunicēt CAF pārstāvjiem, kā arī nav pagarinājis mediācijas sarunas, līdz ar to CAF pārstāvji secinājuši, ka mediācijas process ir noslēdzies.

CAF tagad vērsies tiesā ar prasības pieteikumu pret PV, cita starpā arī pret Latvijas valstī Satiksmes ministrijas personā, par 2012.gada 2.aprīlī starp PV un CAF noslēgtā vilcienu piegādes un uzturēšanas līguma izpildi.

PV pārstāve sīkākus komentārus solījusi otrdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!