Foto: LETA

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Padome par biedrības valdes priekšsēdētāju uz nākamo trīs gadu termiņu atkārtoti ievēlējusi līdzšinējo organizācijas vadītāju Jāni Endziņu.

"Delfi" jau vēstīja, ka 4.martā notikušajā (LTRK) Padomes sēdē Endziņu tika nolemts virzīt apstiprināšanai šajā amatā. Endziņš ir kameras valdes priekšsēdētājs kopš 2011.gada aprīļa.

Endziņš norāda, ka pēdējos trīs gados LTRK biedru skaits ir teju dubultojies, bet jaunu biedru skaits pēdējos divos gados būtiski pieaudzis - 2012.gadā tas palielinājās par 38%, salīdzinot ar 2011.gadu, savukārt 2013.gadā – par 54% pret 2012.gadu.

"Plānojam vēl ciešāk sadarboties ar partneriem uzņēmēju interešu aizstāvības "frontē" - Latvijas Darba devēju konfederāciju, Ārvalstu Investoru padomi Latvijā, Latvijas Zemnieku Saeimu, uzņēmēju nozaru un reģionu biedrībām, kā arī citiem partneriem. Ceru, ka kopīgiem spēkiem dialogs ar Saeimu, Ministru kabinetu, nozaru ministrijām, citām valsts pārvaldes iestādēm vēl vairāk uzlabosies, jo šobrīd mums visiem ir viena ceļa karte: Nacionālajā Attīstības plānā noteiktais virsmērķis – ekonomikas izrāviens," turpmāko organizācijas darbību iezīmē Endziņš.

Viņš pauž pārliecību, ka nākotnē izdosies panākt būtiski lielāku sinerģiju ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Ārlietu dienestu un citiem partneriem, attīstot Latvijas eksportu. Tāpat LTRK vadītājs norāda uz nepieciešamību "atrast vienu valodu ar pašvaldībām, iedibinot regulāra dialoga formātu".

Endziņš iepriekš bijis Publisko tiesību departamenta speciālists un Valsts dekretāra palīgs Tieslietu ministrijā, Uzņēmumu reģistra galvenais valsts notārs, kā arī pasniedzējs vairākās augstskolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!