Foto: LETA

Zatlera Reformu partijas (ZRP) valdes locekle un 11.Saeimā no ZRP saraksta neievēlētā Sandra Sondore - Kukule varētu tikt virzīta darbam Ventspils Brīvostas valdē, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju.

LTV vēstīja, ka iepriekš izskanēja, ka Sondore – Kukule varētu tikt virzīta kā valsts pārstāve Rīgas Brīvostas pārvaldē, taču saskaņā ar raidījuma rīcībā nonākušo neoficiālo informāciju tiek apsvērta Sondores – Kukules kandidatūra darbam Ventspils Brīvostas valdē.

Valsts pārstāvjus ostu valdēs apstiprina Ministru kabinets, atgādināja "Panorāma".

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja – lai izskaustu korupciju un necaurredzamu lēmumu pieņemšanu, ZRP valdes locekle Sondore-Kukule iecerējusi vērienīgu Latvijas ostu reformu. Saskaņā ar sniegto informāciju reformas mērķis ir izveidot Latvijas lielajām ostām vienotu valsts pārvaldi. Cik lielu pastāvību saglabātu ostu valdes, vēl nav nolemts, bet tām savi lēmumi būs jāsaskaņo ar Rīgu. Tas novērsīšot necaurredzamu lēmumu pieņemšanu un samazināšot neveselīgo konkurenci.

Raidījums vēstīja: lai labāk izprastu ostu darbu no iekšienes, viņa varētu kļūt par Rīgas brīvostas valdes locekli. Iespēja nokļūt ostā Sondorei-Kukulei pavērusies, jo savas vietas ostas valdē varētu zaudēt Zaļo un zemnieku savienības virzīti cilvēki. Visticamāk, Kukules deleģēšana ostā tiks uzticēta vides ministram Edmundam Sprūdžam (ZRP), kurš gan apgalvoja, ka "nesaka ne jā, ne nē" – tiekot izskatītas vairākas kandidatūras.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis gan izteicies, ka Latvijā nav nepieciešamības pēc radikālām ostu pārvaldības reformām. Vienlaikus viņš atzinis, ka valdība apņēmusies uzlabot – padarīt caurredzamāku – ostu pārvaldības modeli un Satiksmes ministrija patlaban pie tā strādā. Pēc ministra domām, ir svarīgi izvairīties no ostu darba pārākas politizēšanas. "Galvenais ir panākt izvairīšanos no nevajadzīgas partiju politikas ieviešanas ostu pārvaldes darbā," uzsvēra satiksmes ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!