Foto: PantherMedia/Scanpix

Ziemāji aizvadīto ziemu pārdzīvojuši daudz labāk nekā iepriekšējo, kas vieš cerības, ka zemnieku zaudējumi par bojātiem sējumiem nebūs tik lieli kā gadu iepriekš, portālam "Delfi" norādīja Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centrā (LTVC).

Šajā pavasarī ziemāji Zemgalē ir daudz labākā stāvoklī nekā iepriekšējā. Pašreiz nav novērojami būtiski ziemāju kultūru bojājumi. Ziemāji vien atsevišķās vietās ir cietuši no aukstās ziemas. Sējumi cietuši no bargā ziemas sala vietās, kur sniega sega nebija pietiekoši bieza un tur, kur rudenī augi pietiekami neuzņēma barības vielas. Pilnīgu slēdzienu par augu ziemošanu varēs izdarīt tuvāko nedēļu laikā, kad atjaunosies veģetācija, norāda LTVC.

"Ja tuvākajā laikā atjaunosies veģetācija, tad zemniekiem ziema nebūs sagādājusi tik lielus zaudējumus kā pagājušajā gadā. Lai cerība uz augstu ražu piepildītos, būs jāiegulda daudz darba un naudas tālākajā sējumu kopšanā. Šobrīd zemniekiem jāvēlas lai tuvākajā laikā nebūtu nopietnas lietavas uz neatkusušas augsnes, jo tad augi var noslīkt Tāpat augiem var kaitēt laika posms, kad diena ir silta, bet naktī ir sals," norāda LTVC vadītāja Ingūna Gulbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!