Foto: Publicitātes foto

Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības "Lufthansa" piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka piektdien uzsāks nedēļu ilgu streiku.

Arodbiedrība norādīja, ka, rēķinoties ar klientu plāniem, streiks sāksies tikai piektdien pusdienlaikā, vēsta laikraksts "Tagesspiegel".

"Par to, kas notiks pēc tam, mēs paziņosim piektdien pirms pusdienlaika," norādīja UFO līderis Nikolejs Baubīss.

Tikmēr "Lufthansa" pārstāvis paziņojis, ka uzņēmums nezina, "kad un kur viņi streikos".

Līdz ar to lidsabiedrībai ir grūti sagatavot rīcības plānu ārkārtas situācijai.

"Mums jau jāsaskaras ar iegādāto biļešu atsaukumiem, un ļaudis maina savas rezervācijas," piebilda "Lufthansa" pārstāvis.

Streiks tomēr neskars "Lufthansa" meitas uzņēmumus "Germanwings" un "Eurowings".

Trešdien lidsabiedrība izteica trīs alternatīvus piedāvājumus, kurus visus UFO līdz ceturtdienas vakara noraidīja, ziņo žurnāls "Focus".

Arodbiedrība pieprasa, lai "Lufthansa" nesamazinātu savu ieguldījumu darbinieku pensiju fondos, un deva lidsabiedrībai laiku līdz ceturtdienai, lai tā pieņemtu arodbiedrības prasības.

Lai gan konflikts starp "Lufthansa" un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā.

"Lufthansa" cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā "Ryanair" un "Easyjet", taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!