Foto: Publicitātes foto

Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansas" stjuartu streika dēļ starptautiskajā lidostā "Rīga" otrdien plānotie reisi no un uz Frankfurti netiks traucēti, informēja lidostā.

Reiss no Rīgas uz Frankfurti pulksten 6.30 jau ir izlidojis un arī reiss pulksten 14 notiks kā plānots. Tāpat otrdien notiks divi reisi no Frankfurtes uz Rīgu - pulksten 13.05 un 00.20.

Jau vēstīts, ka lidostā "Rīga" Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansas" stjuartu streika dēļ pirmdien tika atcelti vairāki avioreisi uz un no Frankfurtes.

Lidostas mājaslapā teikts - ņemot vērā, ka streiks norisināsies līdz 13.novembrim, lidojumu sarakstā iespējamas izmaiņas. "Aicinām pasažierus sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, pa uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā," norādīts paziņojumā.

"Lufthansa" stjuarti pirmdien turpināja streiku, visu dienu pārtraucot darbu Frankfurtes, Minhenes un Diseldorfas lidostās.

Stjuartu arodbiedrība UFO svētdien, 8.novembrī, aicināja visus savus biedrus rīkot streiku pirmdien no pulksten 4.30 līdz 23 (5.30-24.00 pēc Latvijas laika) Frankfurtē un Diseldorfā, bet Minhenē līdz pusnaktij (pulksten 1 otrdien pēc Latvijas laika).

UFO pieprasa, lai "Lufthansa" nemainītu pašreizējo priekšlaicīgas pensionēšanas sistēmu 19 tūkstošiem arodbiedrības biedru.

Nesaskaņas par darba samaksu un pensionēšanās nosacījumiem starp "Lufthansa" un stjuartu arodbiedrību turpinās jau gandrīz divus gadus, taču līdz šim streiku tādēļ nav bijis.

Jau ziņots, ka, pieprasot uzlabot pensionēšanās nosacījumus, regulāri streiko "Lufthansa" piloti.

Pagājušajā nedēļā "Lufthansa" paziņoja, ka paaugstina šā gada peļņas prognozi saistībā ar zemajām naftas cenām un pozitīvo pasažieru aktivitāti, kas veicināja peļņas kāpumu trešajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!