Foto: Nordik.lv
Izdevniecība "Nordik" laidusi klajā jaunu krievu rakstnieces Aleksandras Mariņinas kriminālromānu "Tīģeru cīņa ielejā".

Sižeta centrā ir notikums ar jaunu meiteni – Jekaterinu Averkinu, kura iet bojā, nokrītot no kāda Maskavas nama balkona. Par tīšu slepkavību tiek apsūdzēta viņas māsa Natālija, kura patiesībā tajā dienā staigā pa Maskavas lielveikaliem kopā ar savu draugu Lenāru.

Kad notikumu izpētē tiek iesaistīts advokāts Vitālijs Kirgans, viņš saprot, ka atspēkot apsūdzību būs ļoti grūti. Atliek meklēt īsto, trūkstošo pavedienu. Izmeklēšanas gaitā tiek atklāti negaidīti fakti, kas ļauj nonākt pie pārsteidzoša atminējuma.

Kāds cits romāna varonis Vladimirs Zabrodins vienmēr bija uzskatījis, ka, sēžot uzkalnā, ir labi vērot tīģeru cīņas ielejā.

"Viņam tīk skatīties boksa sacensības un cīņas bez noteikumiem. Viņš ir no tiem ļaudīm, kas ar labpatiku skatās korridu, bet nekad nelēks ar izpletni. Arī vadības darbā viņš rīkojas pēc principa "skaldi un valdi": sarīdīja cilvēkus un noraudzījās, kā tie plēšas, ar patiku vērojot, kā tie gatavi viens otru saplosīt. Īpaši, ja šajā laikā var iemalkot kafiju ar konjaciņu un uzsmēķēt cigāru. Tieši tāpēc viņš iesaistīja spēlē arī savus palīgus, pasviedis treknu kaulu, un skatījās, kā viņi ap to plēšas," šādu intrigu šoreiz pasniedz populārā Krievijas kriminālliteratūras autore.

Grāmatu no krievu valodas tulkojusi D. Kārkliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!