Foto: DELFI

Satraukumam par pasažieru skaita samazinājumu nav pamata, šorīt "Latvijas Radio" sacīja lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnis Luhse.

Viņš apstiprināja, ka šā gada aprīlī, salīdzinot ar pērno gadu, pārvadāto pasažieru skaits sarucis par 9%, tomēr šo situāciju nevajadzētu uzskatīt par kritisku.

Luhse uzsvēra, ka četros mēnešos lidostā pārvadāti 1,3 miljoni pasažieru un, salīdzinot ar pagājušo gadu, samazinājums ir par 20 000 pasažieru, kas atbilst lidostā vienā vasaras dienā pārvadātajam pasažieru skaitam. Vidēji lidostā dienā tiek pārvadāti 16 000 pasažieru.

Lai gan ir kompānijas, kuras restrukturizācijas ceļā lidojumu skaitu ir samazinājušas, piemēram, "airBaltic", tomēr, ir arī lidsabiedrības, kuras savu darbību lidostā "Rīga" paplašina. Tā jaunus reisus ieviesusi "Lufthansa" un "Wizz Air", norādīja lidostas vadītājs.

Luhse arī uzsvēra, ka lidostai ir nepieciešams jauns termināls, jo esošais veiksmīgi var apkalpot trīs miljonus pasažieru un pārsniedzot šo apjomu jau rodas problēmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!