Foto: LETA
Par degvielas tirgotāja "LUKoil Baltija R" jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Nerijus Seiļus, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt no valdes priekšsēža amata atbrīvots Igns Jurkons. Seiļus ir vienīgais uzņēmuma valdes pārstāvis. Viņš ir arī padomes priekšsēdētājs kompānijā "VIADA Baltija", kas saistīta ar "Lukoil Baltija" vadību. Tieši šī kompānija pārvaldīs "LUKoil Baltija R" degvielas uzpildes stacijas Latvijā pēc to pārdošanas Austrijas kompānijai "AMIC Energy Management".
Uzņēmuma padomē turpina strādāt Ivans Paleičiks, Vaidots Sklenis un Sauļus Navicks.

Kā ziņots, Krievijas naftas kompānija "Lukoil" parakstījusi līgumu ar Austrijas kompāniju "AMIC Energy Management" par 230 degvielas uzpildes staciju (DUS) pārdošanu Latvijā, Lietuvā un Polijā.

"Lukoil" meitasuzņēmuma "LUKOIL Europe Holdings" paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem teikts, ka darījumu plānots pabeigt šā gada otrajā ceturksnī, kad tiks saņemtas nepieciešamās regulatoru atļaujas.

Panāktā vienošanās paredz, ka degvielas uzpildes stacijas Latvijā un Lietuvā pārvaldīs kompānijas "Luktarna" un "VIADA Baltija", kas saistītas ar "Lukoil" meitasuzņēmuma "Lukoil Baltija" vadību.

Lēmums par degvielas uzpildes staciju Latvijā, Lietuvā un Polijā pārdošanu pieņemts, īstenojot "Lukoil" aktīvu Eiropā optimizāciju, paskaidroja Krievijas kompānija.

Pērn aprīlī "Lukoil" un "AMIC Energy" paziņoja par 300 miljonu ASV dolāru (268 miljonu eiro) darījumu, kurā Austrijas kompānijai tiek pārdoti 100% "Lukoil-Ukraina", kas ietvēra 240 degvielas uzpildes staciju un sešas naftas bāzes Ukrainā. "Lukoil-Ukraina" nosaukums ir nomainīts pret "AMIC Ukraine", un notiek degvielas uzpildes staciju zīmola maiņa, izmantojot zili balto krāsu salikumu.

"AMIC Energy" sevi dēvē par neatkarīgu konsultantu kompāniju, kas darbojas privātā kapitāla, korporāciju un finanšu konsultāciju jomās un specializējas Eiropas enerģijas sektorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!