Foto: PantherMedia/Scanpix

Pirmdien Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē, kur spriedīs par ES Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformas lauku attīstības politikas jautājumiem, informē Zemkopības ministrijā (ZM).

Eiropas Komisija (EK) ir izstrādājusi priekšlikuma projektu nākotnes ES lauku attīstības politikai, tai skaitā atbalstam, ko finansēs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai (ELFLA).

EK savā priekšlikumā ir definējusi lauku attīstības pasākumus un noteikusi ES līmeņa lauku attīstības mērķus un prioritātes, lauku attīstības stratēģiju, programmēšanas, vadības, uzraudzības un novērtēšanas noteikumus. Saskaņā ar šiem priekšlikumiem KLP ir jāsniedz būtisks ieguldījums gan lauku reģionu ekonomiskajai attīstībai, gan arī vides un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai ES nākamajā plānošanas periodā no 2014.līdz 2020.gadam.

Latvija uzskata, ka maksājumi, kas ir saistīti ar agrovidi un klimatu, bioloģisko lauksaimniecību, kā arī maksājumi apgabaliem, kuros ir dabas aizsardzības vai citi specifiski ierobežojumi, ir ļoti svarīgi Latvijai un veicina ekonomisko labklājību reģionos, labas lauksaimniecības prakses pielietošanu un rūpīgu attieksmi pret lauksaimniecībā izmantojamo zemi, norāda ZM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!