Foto: Delfi kolāža

Nekustamā īpašuma pārdevēji, jo īpaši Jūrmalā, ir kļuvuši reālistiskāki savās gaidās, tāpēc pašlaik nopirkt, piemēram, privātmāju tur ir krietni izdevīgāk nekā iepriekš, savukārt Rīgas centrā visai sarežģīti ir atrast plašāku dzīvokli augstākas raudzes jaunajā projektā vai pilnībā renovētā mājā.

Projektu Klusajā centrā sāk pietrūkt. Attīstītāji meklē apbūves zemesgabalus, bet tādu nav daudz, jo šī pilsētas daļa nav liela.

Šādas tendences iezīmējas "Latvia Sotheby's International Realty" sagatavotajā šā gada pirmā pusgada tirgus pētījumā, kurā aplūkoti biznesa klases un izsmalcināti īpašumi cenu kategorijā virs 150 tūkstošiem eiro dzīvokļiem un virs 350 tūkstošiem eiro – privātmājām. Pārsvarā šādi īpašumi ir Vecrīgā, Klusajā centrā, arī citur galvaspilsētas centrā, Mežaparkā, Jūrmalā, Baltezerā, kā arī Āgenskalnā, Mārupē, Piņķos. "Turpmāk koncentrēsimies arī uz Cēsīm, Siguldu, Jūrkalni, Pāvilostu, Ragaciemu, Saulkrastiem, tās ir vietas, par kurām interesējas pircēji," saka "Latvia Sotheby's International Realty" (SIA "Immo Luxury") īpašniece Ilze Mazurenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!