Foto: Publicitātes foto

Pasažieru pārvadātājs "Lux Express" no 1. maija slēgs maršrutu Rīga-Jēkabpils-Daugavpils, informē "Lux Express".

Uzņēmumā skaidro, ka tas tiks darīts, jo strauji kāpušas izmaksas, bet pastāvošie tirgus ierobežojumi un neskaidrās attīstības perspektīvas liedz uzņēmumam veidot plašāku Latvijas iekšzemes tālsatiksmes maršrutu tīklu.

Mazinoties Covid-19 pandēmijai, maršrutā Rīga-Jēkabpils-Daugavpils pakāpeniski palielinājās arī pasažieru skaits, tomēr, kā atzīst uzņēmumā, tas nepieauga tik strauji, lai kompensēto degvielas cenu kāpuma radītos zaudējumus. "Lux Express" uzskata, ka degvielas cenu kāpumu būtu iespējams kompensēt, attīstot jaunus iekšzemes maršrutus, kas palielinātu arī pārvadāto pasažieru skaitu. Tomēr Latvijā pastāvošo tirgus ierobežojumu dēļ tas vēl joprojām neesot iespējams.

"Lux Express" starptautiskā biznesa vadītājs Ingmārs Ross uzsver, ka uzņēmuma mērķis bija izveidot kvalitatīvu autobusu maršrutu tīklu, kas savienotu Latvijas lielākās pilsētas.

"Vēlējāmies pārliecinoši pierādīt, ka autobusu satiksme var būt izcils veids, kā izbaudīt ceļojumus. Mūsu īstermiņa mērķis bija līdz 2022. gada vidum apkalpot vismaz trīs iekšzemes maršrutus Latvijā. Tomēr uzņēmumam šāda iespēja netika dota un nākotnes perspektīvas šādu tiesību iegūšanai ir kļuvušas vēl neskaidrākas," saka Ross.

Viņš norāda, ka, strādājot trīs maršrutos, uzņēmumam būtu iespēja kāpināt loģistikas efektivitāti un tādejādi mazināt straujā izmaksu kāpuma sekas. "Diemžēl, darbojoties tikai vienā maršrutā, tas nav iespējams. Šajos nenoteiktības apstākļos nolēmām slēgt maršrutu, kas nes zaudējumus, un koncentrēties uz regulārajiem starptautiskajiem pārvadājumiem. Izsaku pateicību visiem pasažieriem, kuri izmantoja mūsu pakalpojumus pēdējo astoņu mēnešu laikā," stāsta Ross.

Uzņēmumā atgādina, ka "Lux Express" pagājušā gada oktobrī uzsāka iekšzemes komercreisus Latvijas tirgū, maršrutā Rīga-Jēkabpils-Daugavpils. "Lux Express" izteica interesi 2022. gadā uzsākt darbību arī maršrutā Rīga-Liepāja un Rīga-Ventspils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!