Foto: LETA

Nākamgad aktīvāk nekā šogad notiks būvdarbi uz valsts nozīmes vietējiem autoceļiem, pauda Latvijas valsts autoceļu pārvaldītāja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Vairāk nekā šogad strādāsim uz valsts nozīmes vietējiem autoceļiem - ja 2015. gadā tiem tika atvēlēti 3,5 miljoni eiro, tad nākamgad šis finansējums tiks divkāršots, tie būs septiņi miljoni eiro. Vietējiem ceļiem vienīgais finansējuma avots ir valsts budžets, jo Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļus drīkst ieguldīt tikai galvenajos un reģionālajos autoceļos," sacīja Lange.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka nākamgad plānots tikpat aktīvi, cik šogad, vai pat lielākā apmērā apgūt ES fondu finansējumu. Attiecīgi arī izsludināti un plānoti iepirkumi. Līdz šā gada 16.decembrim LVC apguvuši finansējumu 269,971 miljona eiro apmērā, tostarp 127,611 miljoni eiro ir ES fondu finansējums.

"Kopumā izskatās, ka nākamajam gadam ceļu būves nozarē jābūt kā minimums tikpat labam kā šim, bet, ļoti iespējams, tas būs pat labāks," teica Lange.

LVC izveidoti 2004. gada nogalē un pieder valstij. Uzņēmums pārvalda valsts autoceļu tīklu, administrē valsts autoceļu tīkla finansējumu un organizē iepirkumus valsts vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!