Foto: F64

Pēc starptautiskā jauno populārās mūzikas izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" aiziešanas Jūrmalas viesnīcām izdevies pārorientēties, intervijā sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadītājs Jānis Vālodze.

Viņš skaidroja, ka pilsēta to ļoti ātri saprata un mēģināja pārorientēties uz citiem tirgiem. Piemēram, ļoti daudz pērn Jūrmalā bija lietuviešu, kuriem ir salīdzinoši neliela jūrmala, turklāt Palanga vasarā ir ļoti dārga.

Vienlaikus Vālodze atzīmēja, ka kopumā prognozes par aizvadīto vasaru Jūrmalā bez "Jaunā viļņa" bija daudz pesimistiskākas, nekā tas izrādījies patiesībā. "Protams, ka cenas tagad ir daudz zemākas. Viesnīcnieki saka, ka pašlaik cenas ir zemākas par vidēji 25%, bet noslogojums ir aptuveni tādā pašā līmenī kā iepriekš. Pavadīto nakšu skaitā aizvadītā gada trešajā ceturksnī ir kritums ir tikai par 4%, bet es sākumā par to biju daudz skeptiskāks," skaidroja LVRA vadītājs.

Pēc viņa teiktā, ļoti labi ir tas, ka Jūrmalā ir mainījies ceļotāju sastāvs. "Ja kādreiz vairāk nekā 90% bija Krievijas ceļotāju, tad tagad 70% ir viesi no bijušās Padomju Savienības teritorijas un 30% ir citas valstis – somi, norvēģi, vācieši, kuri iepriekš Jūrmalā nebija tik pamanāmi. Jā, viņi nekad nemaksās to cenu, ko kādreiz maksāja Krievijas viesi, bet, ja visas olas ir vienā grozā, tā nav laba prakse, jo agrāk vai vēlāk jebkuru tirgu var piemeklēt kādas turbulences," sacīja Vālodze.

Tāpat nevajag aizmirst arī to, ka ne jau visi Krievijas tūristi brauca uz "Jauno vilni". "Daudz lielāka nozīme ir bijusi Krievijas rubļa kursa kritumam. Vienlaikus, ja mēs atceramies, kas notika Turcijā un Ēģiptē, un to, ka Jūrmala pašlaik ir pieejamāka cenu dēļ, tad tā Krievijas ceļotājam, kurš grib braukt uz kādu drošu vietu, būs ļoti labs gala mērķis. Tādēļ es domāju, ka Jūrmalai šis gads varētu būt tīri labs," prognozēja Vālodze.

LVRA ir dibināta 1993.gadā un apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai. Asociācijā ir vairāk nekā 200 biedru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!