Foto: DELFI

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" ir reaģējusi uz jaunā koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" izraisīto pieprasījumu pēc personīgās higiēnas un dezinfekcijas produktiem, tādēļ jau patlaban uzņēmuma ražotnē notiek jaunu līdzekļu izstrāde, informēja "Madara Cosmetics" valdes priekšsēdētāja Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Viņa norādīja, ka jau aprīļa sākumā tirgū būs pieejami četri jauni ilgtspējīgi un dabīgi personīgās higiēnas un ādas kopšanas produkti.

Tāpat "Madara Cosmetics" ir uzsākusi pārrunas ar slimnīcām par bezmaksas personīgās higiēnas līdzekļu piegādi medicīnas personāla vajadzībām, norādīja Tisenkopfa-Iltnere.

Viņa piebilda, ka "Madara Cosmetics" plāno nodrošināt produktus pietiekamā apjomā gan Latvijas, gan eksporta tirgiem. Ņemot vērā lielo pieprasījumu un partneru interesi par jaunajiem produktiem, tiek plānota papildus ražošana.

""Madara Cosmetics" arī aicina cilvēkus šobrīd pievērst īpašu uzmanību ādas, it īpaši roku ādas kopšanai, un lietot mitrinošus līdzekļus, kas mazina dezinfekcijas un spēcīgu mazgājošo vielu sausinošo ietekmi, lai palīdzētu novērst ādas izžūšanu un mikroplaisu veidošanos," piebilda Tisenkopfa-Iltnere.

Viņa informēja, ka uzņēmums ieviesis virkni stingru piesardzības pasākumu, lai nodrošinātu produktu ražošanas, iepakošanas un piegādes procesu atbilstību visaugstākajām drošības prasībām, vienlaikus sargājot darbiniekus.

Ir palielināts uzkopšanas un dezinfekcijas pasākumu biežums un apjoms. 70% biroja darbinieku strādā attālināti no mājām. Apmeklētājiem ražotne uz laiku ir slēgta, taču noliktavas un ražošanas departamenti strādā ierastajā režīmā, ievērojot stingrus drošības pasākumus.

Jau vēstīts, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 11,545 miljoni eiro, kas ir par 21,1% vairāk nekā 2018. gadā, bet koncerna peļņa pieauga par 4,2% un bija 1,58 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Tisenkopfa-Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%).

"Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!