Foto: Publicitātes foto

Uģa Magoņa korupcijas skandālā iesaistītais Igaunijas dzelzceļa uzņēmums "Skinest" nekad nav bijis saistīts ar kompāniju "Stadler Rail Group", pirmdien norādīja "Stadler" komunikāciju vadītājs Centrāleiropā un Austrumeiropā Čaba Kiss.

Iepriekš medijos tika ziņots, ka Oļega Osinovska uzņēmums "Skinest", pateicoties līgumam ar Šveices "Stadler", pārstāvēja šīs kompānijas intereses nesenajā pasažieru vilcienu iepirkumā, kas beidzās bez rezultāta.

"Stadler" komunikāciju vadītājs preses paziņojumā skaidro, ka "Stadler Rail Group" nekad nav bijušas līgumattiecības ar uzņēmumu "Skinest Rail" un šī kompānija nekad nav bijusi "Stadler" likumīgais pārstāvis kādā no "Pasažieru vilciena" rīkotajiem iepirkumiem.

Neprecizitāte, visticamāk, esot radusies, jo "Stadler" 2011.gada decembrī, par ko tika informēti arī mediji, parakstīja nodomu protokolu ar Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcu par potenciālajām iespējām sadarboties vilcienu ražošanas jomā Latvijā, taču šis nodoms nerealizējās un nekāda praktiska sadarbība nenotika. "Stadler Rail Group" visos "Pasažieru vilciena" iepirkumos esot piedalījusies un pārstāvējusi savas intereses viena pati, ieskaitot arī pēdējo.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šobrīd apcietinājumā esošo bijušo "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) vadītāju Uģi Magoni tur aizdomās par liela apmēra kukuļa pieņemšanu. KNAB oficiāli sniegtā informācija ir skopa - pierādījumu kopums dod pietiekamu pamatu uzskatīt, ka kukulis, kura apmēru birojs neatklāj, saņemts saistībā ar LDz meitasuzņēmuma "LDz ritošā sastāva serviss" iepirkumu.

Portāls "Diena.lv" iepriekš ziņoja, ka Magonis, iespējams, tiek turēts aizdomās par aptuveni pusmiljona eiro kukuļa saņemšanu saistībā ar "LDz ritošā sastāva servisa" nesenu daudzmiljonu iepirkumu - četru vecu dīzeļlokomotīvju iegādi no Igaunijas miljonāram Osinovskim piederošā uzņēmuma "Skinest".

Osinovskis savukārt noliedzis korupciju darījumā par lokomotīvju pārdošanu LDz.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" ziņoja, ka nepilnu pusmiljonu eiro liels kukulis tika atrasts Magoņa automašīnā viņa aizturēšanas brīdī.

Krimināllikums par Magonim inkriminēto noziegumu paredz brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Magonis LDz valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma nepilnus desmit gadus - kopš 2005.gada 1.septembra. Pirms tam no 2003.gada viņš bija šī uzņēmuma padomes loceklis un padomes priekšsēdētājs. Magonis pagājušajā piektdienā, 14.augustā, no amata atbrīvots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!