Foto: F64

Pakāpeniski pieaugot lidojumu skaitam un atveroties jauniem galamērķiem, maijā lidosta "Rīga" apkalpoja jau 10 308 pasažierus - par 7248 pasažieriem vairāk nekā aprīlī. Tomēr apkalpoto pasažieru skaita kritums maijā, salīdzinot ar 2019.gadu, joprojām ir ievērojams – 98,6%, portālu "Delfi" informēja lidostā.

Šā gada pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits samazinājies vairāk nekā uz pusi - par 54,7%.

Maijā kopumā lidostā apkalpots 651 lidojums. Visvairāk jeb 209 lidojumus veica kravu pārvadātāji, regulārie pasažieru pārvadātāji izpildīja 142 lidojumus, savukārt 66 bija biznesa aviācijas lidojumi. Visbiežāk pasažieri maijā devušies uz Frankfurti, Oslo un Amsterdamu. Maijā lidostā "Rīga" apkalpotas arī 1385 tonnas kravu.

Otrdien, 2.jūnijā, papildus pašmāju aviokompānijai "airBaltic" lidojumus no un uz lidostu "Rīga" atsāk arī Vācijas aviokompānija "Lufthansa" un Somijas gaisa pārvadātājs "Finnair".

Kopumā šobrīd saskaņā ar satiksmes ministra izsniegtajām lidojumu atļaujām no lidostas "Rīga" ir iespējams doties uz deviņiem galamērķiem – Amsterdamu, Oslo, Helsinkiem, Frankfurti, Berlīni, Hamburgu, Minheni, Viļņu un Tallinu. Tuvākajā laikā plānots atklāt lidojumus uz vēl diviem galamērķiem – Parīzi un Diseldorfu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!