Foto: AFI
Maijā, salīdzinot ar aprīli, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 0,3%. Salīdzinājumā ar pagājušo maiju ražotāju cenu līmenis palielinājās par 2,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes jaunākie dati.

Maijā vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenas samazinājās par 0,2%, bet eksportētajai produkcijai tās palielinājās par 0,7%. Ietekmīgākais cenu pieaugums bija vērojams koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 1,3%) un metālu ražošanā (par 3,5%).

Lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 0,5%), pārtikas produktu ražošanā (par 0,4%) un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē - par 2%.

Savukārt maijā salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 2,2%. Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai pieauga par 1,7%, bet eksportētajai (par 2,7%).

Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija pārtikas produktu ražošanā (par 4,3%), koksnes un koka izstrādājumu, izņemot mēbeles, ražošanā (par 4,2%) un elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 1%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!