Foto: DELFI
Šogad maijā rūpniecības produkcijas izlaide (faktiskajās cenās) sasniedza 450,9 miljonus latu, un salīdzinot ar aprīli pieauga par 1,9%, bet salīdzinājumā ar iepriekšējā gada maiju – par 6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Maijā, salīdzinot ar  aprīli, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1,9%, tai skaitā elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 6,3%, bet samazinājums bija apstrādes rūpniecībā par 0,2% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 6,4%.


2012.gada maijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada maiju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 6%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 7,3% un elektroenerģijas un gāzes apgādē - par 2,4%, bet samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 3,9%.


Lielākais produkcijas pieaugums apstrādes rūpniecības nozarēs bija metālu ražošanā - par 38,1%, citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) - par 26,8%, ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā - par 21,3%. Savukārt, samazinājums bija cita veida ražošanā (medicīnas instrumentu un piederumu ražošana, spēļu un rotaļlietu ražošana, sporta preču ražošana u.c.) - par 18,8%, farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā - par 12,3% un apģērbu ražošanā - par 3,7%.

Rūpniecības produkcijas apjoma indekss (2005=100)


Jau vēstīts, ka aprīlī, salīdzinot ar martu, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās samazinājās par 1,2%, bet gada laikā tas ir pieaudzis par 3,8%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

 Šogad martā, salīdzinot ar februāri, apstrādes rūpniecības apgrozījumsfaktiskajās cenās pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieauga par5,6%, tai skaitāvietējā tirgū - par 2,4% un eksportā - par 8,6%. Savukārt gadalaikā apgrozījumspieauga par 14,8%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!